Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu uutiset Lapissa digitaidot ovat hyvällä mallilla (Lapin Kansa 3.9.2020)

Lapissa digitaidot ovat hyvällä mallilla (Lapin Kansa 3.9.2020)

Suurin osa suomalaisista taitaa tarvittavat digitaidot, kertoo valtiovarainministeriön ja Digi- ja väestötietoviraston teettämä digitaitokartoitus.

Lapissa älypuhelinta käyttää päivittäin jopa 91 prosenttia lappilaisista. Tietokonetta käytetään myös Lapissa päivittäin. Kartoituksen perusteella digitaalisista palveluista parhaiten hallitaan sähköpostin käyttäminen, lehtien lukeminen verkossa sekä tiedonhaku ja internetin selaaminen.

Paikallinen digituki tarpeen

Kartoitus osoitti paikallisen digituen tarpeen. Lapissa digitukea saadaan perheenjäseniltä tai lähipiiriltä, kuten sisaruksilta, vanhemmilta, lapsilta tai työyhteisöltä. Vastauksissa korostui Lapin osalta matalan kynnyksen digituen ja koulutuksen tarve.

Sähköisten palveluiden käyttöön kannustaisi digitaalisten laitteiden käyttötaito, käyttötuki ja vahvempi luottamus turvallisuuteen ja tietoturvaan.

Lapin maakunnallisen digituen koordinaatiohanke pyrkii vastaamaan esille nousseisiin tarpeisiin. Hankkeen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sähköisistä palveluista. Kyselyyn vastasi lähes 14 000 vastaajaa ympäri Suomen. Lapin alueelta vastaajia oli 537.

Julkaistu Lapin Kansassa 3.9.2020

Tietoa virtu.fi:stä