Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Tiedon tuottaminen Käytännöt ja menetelmät

Käytäntöjen ja menetelmien vaikuttavuus

Käytäntöihin ja menetelmiin liittyvä tiedon tuottaminen ja arviointi

Sosiaalialan työssä kohdataan yhä moniulotteisempia ilmiöitä, joiden haltuunotto edellyttää monipuolista tiedon tuottamista ja tiedon käyttämistä. Palveluista tuotettava tieto on palveluiden vaikuttavuuden välttämätön edellytys. Tiedon pitää myös olla nopeasti palautettavissa takaisin käytäntöihin käytettäväksi asiakkaiden parhaaksi. Tämä edellyttää tiedon tuottamista lähellä käytäntöjä, missä niin asiakkaiden kuin myös ammattilaisten kokemuksellinen tieto tehdään näkyväksi. Tiedon tuottamisen, analysoinnin ja käyttämisen avulla turvataan asiakkaiden ja palveluiden käyttäjien oikeutta parhaaseen käytettävissä olevaan tietoon perustuviin palveluihin.

Sosiaalitoimistojen laaja tiedonkeruu
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen Lapin toimintayksikössä on jo vuosia toteutettu sosiaalitoimistojen työhön kohdistuvaa laajaa tiedontuotantoa. Tiedontuotannon tavoitteena on tehdä näkyväksi sosiaalitoimistojen asiakastyötä sekä tuottaa tietoa palvelujen vaikuttavuuden arvioinnin tarpeisiin. Tietoa kerätään sähköisellä lomakkeella. Tähän toimintaan on osallistunut valtaosa Lapin läänin kunnista.

Kuntien kehittämistehtävät ja juurrutettavat käytännöt
Erilaiset työskentelytavat ja -menetelmät vaativat laajaa tiedonkeruuta täsmällisemmin kohdentuvaa tiedon tuottamista kehittämisen ja juurruttamisen tueksi.

Työparitoiminta »

 

Tietoa virtu.fi:stä