Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Teknologia palveluissa Kuvapuhelin- ja videoneuvottelupalvelut

Kuvapuhelin- ja videoneuvottelupalvelut

Kuvapuhelimen välityksellä kaksi tai useampi henkilö voivat keskustella siten, että puhelun osapuolet näkyvät oman kuvan lisäksi tietokoneen ruudulla. Kuvan ja äänen lisäksi yhteys mahdollistaa dokumenttien jakamisen kuvapuheluun osallistuneiden kesken.

Kansalaiset voivat käyttää Virtu.fi -kuvapuhelinpalveluita seuraavilla tavoilla

 • Virtu-palvelupisteet ovat kuntalaisen sähköisen asioinninpaikkoja, joissa kuntalainen voi käyttää kuvapuhelinpalveluita, asiointitiliään ja muita sähköisiä palveluita. Palvelupisteet on varustettu siten, että niissä voi käyttää yksilö- tai ryhmäpalveluita.
 • Siirry Virtu-palvelupisteiden esittelysivulle
 • Videochat on sosiaali- ja terveyspalveluiden kotikäyttöön tarkoitettu internet-selainpohjainen ohjelma, joka ei tarvitse erillistä aennusta esim. mobiililaitteille.
 • Kuvapuhelinpalvelut on toteutettu Arctic Connect Oy videoneuvottelujärjestelmillä, jotka kilpailutettiin Lapin alueelle sosiaali- ja terveystoimeen UULA-hankkeessa

  • Ammattilaiset kuvapuhelin- ja videoneuvottelun käyttäjinä

   UULA -projekti uudisti Lapin alueen sosiaali-ja terveystoimen videoneuvottelulaitteet vuonna 209-2011.Jokaisessa Lapin kunna sosiaalivirastossa, terveyskeskuksessa ja sairaanhoitopiirissä on toimivat videoneuvottelulaitteet.  IP-videoneuvottelujärjestelmiä kehittämällä pyrittiin tukemaan asiantuntijapalveluiden välittämistä ja tuottamista. Videoneuvottelua on käytetty esimerkiksi seudullisessa asiantuntijakonsultaatiossa, henkilökohtaisessa ja ryhmätyönohjaksessa sekä koulutuksiin ja muihin verkostoihin verkostoitumisessa. Lisäksi palvelun myötä mahdollistuu sosiaali- ja terveydenhuollon vastaanotto- ja asiakaspalvelutoimintaan osallistuminen omalta työpaikalta käsin. Videoneuvottelujärjestelmän käyttömahdollisuudet ovat monimuotoisia. UULA -projektista ostettiin kuntiin yhteensä 73 lisenssiä ja yhteinen lisenssipalvelin Arctic Connect Oy:ltä.

  Virtu -asiointia videoyhteydellä -projektissa pilotointiin Kemijärvellä ja Rovaniemellä Virtu-ammattilaispisteitä, kotireppuja sekä kotilisenssin käyttöä vuosina 2012-2014. Virtu.fi - sähköiset palvelut lappilaisille -hanke jatkaa kuvapuhelinpalveluiden kehittämistä vuosina 2014-2017.

Tietoa virtu.fi:stä