Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Teknologia palveluissa Sähköinen ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus

ajanvaraus Sähköisen ajanvarauksen avulla kansalainen voi varata internetissä itselleen sopivimman palveluajankohdan sosiaali- ja terveyspalveluihin. Palvelun käyttö on tietoturvallista, mutta ei edellytä tunnistautumista.

Ajanvarausjärjestelmä on käytössä  useissa kunnissa ja kuntayhtymissä: Enontekiöllä, Inarissa, Kemissä, Keminmaassa, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pellossa, Rovaniemellä, Simossa, Sodankylässä, Torniossa, Ylitorniolla ja Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä. Poskessa on käytössä alueellinen ajanvaraus. Ajanvaraus oli vuonna 2014 käytössä 59 palvelussa ja ajanvarauksia tehtiin 80 052 kpl.

  • ajanvarauspalvelut löytyvät kuntien Virtu.fi palveluista
    • Sähköinen ajanvarauspalvelu mahdollistaa siirtymisen organisaatiokeskeisestä palvelutavasta asiakaskeskeiseen palveluprosessiin. Käytännössä asiakas saa itse valita vastaanottoajan vapaiden aikojen joukosta. Toimintatavan muutoksessa on kyse siitä, että organisaatio valtuuttaa asiakkaan toimimaan aktiivisesti omassa palvelussaan ja siihen liittyvässä ajanvaraustoiminnassa. Tämä lisää asiakkaan sitoutuneisuutta palveluun. Ammattilaisen työtä sähköinen ajanvaraus helpottaa vähentämällä puhelimeen vastaamista.

Tietoa virtu.fi:stä