Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Poske Työryhmät ja verkostot Sote-uudistus I&O-kärkihanke & -muutosagentti I&O-ohjelma Iäkkäiden yhteensovitettujen palvelujen kokonaisuus -suunnitelma

Iäkkäiden yhteensovitettujen palvelujen kokonaisuus -suunnitelma

Iäkkäiden yhteensovitettujen palvelujen kokonaisuus Lapin maakunnassa on valmistunut marraskuussa 2018. Lapin maakuntavalmistelun väliaikaistoimielin on hyväksynyt sen jatkovalmistelun pohjaksi 11.12.2018.

Luonnos oli avoimesti kommentoitavana verkossa ja siitä kerättiin palautetta myös Lapin kuntien vanhusneuvostojen yhteisessä kokouksessa. Samoin saamelaisasioiden valmistelija kommentoi suunnitelmaa yhdessä Saamelaiskäräjien edustajan kanssa. Vanhusneuvostojen palautteissa nostettiin esille mm. tiedottamisen tärkeys, huoli iäkkäiden digiosaamisesta ja kauempana keskuksista asuvien palvelujen saatavuudesta. Painotettiin ikääntyneiden olevan myös voimavara ja tuovan myös elinvoimaa ja hyvinvointia ympäristöönsä. Järjestöjen tekemä vapaaehtoistyö on tärkeä ”kuin kirsikka kakun päällä”, eikä sillä saa paikata palvelujen vajetta. Palautteissa oli myös eettisiä kannanottoja iäkkäiden itsemääräämisen vahvistamisesta ja osallisuudesta. Kotona asumista painottavan tavoitteen rinnalla tulisi olla myös vaihtoehtoisia asumisen ratkaisuja käytettävissä iäkkään tahtotila huomioiden.

Iäkkäiden yhteensovitettujen palvelujen kokonaisuus Lapin maakunnassa »
Tietoa virtu.fi:stä