Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Poske Tapahtumat Kuntosalin mahdollisuudet ja käyttö ylipainoisilla 17.4.2013

Kuntosalin mahdollisuudet ja käyttö ylipainoisilla 17.4.2013

Järjestäjä: UKK-instituutti

Ylipainoisten harjoittelun tavoitteet ovat monipuolistuneet, kun on saatu uutta tietoa lihaskuntoharjoittelun vaikutuksista tyypin 2 diabeteksen ja valtimotaudin ehkäisemiseksi ja hoitoon sekä liikkumisvarmuuden parantamiseksi. Lihaskuntoharjoittelulla on myös edullisia vaikutuksia kehon koostumukseen ylipainoisilla sekä sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan.

Lihaskuntoharjoittelu on tutkitusti tehokasta. Ylipainoisten kuntosaliharjoittelussa on keskeistä, että sopivalla harjoittelulla voidaan vähentää esimerkiksi tiukasta energiarajoituksesta uhkaavaa lihasmassan vähenemistä ja perusaineenvaihdunnan pienenemistä sekä ylläpitää toimintakykyä.

Kohderyhmä Työssään ylipainoisia henkilöitä opastavat, kuntosalille ohjaavat ja kuntosalilla ohjausta antavat terveydenhuollon ja liikunnan ammattihenkilöt (mm. terveydenhoitajat, työterveyshoitajat, diabeteshoitajat, fysioterapeutit, liikunnanohjaajat, työpaikkojen ja kansanterveysjärjestöjen sekä potilasyhdistysten liikunnan yhdyshenkilöt).

Tavoite Koulutus kehittää osallistujien valmiuksia ohjata ylipainoisia kuntosalille ja kuntosalilla turvallisesti ja tehokkaasti sekä perehdyttää osallistujat lihasvoimaa, liikkuvuutta ja toimintakykyä kehittäviin kuntosaliharjoitteisiin.

Sisältö Koulutuksessa opitaan tunnistamaan ylipainon aiheuttamat tarpeet ja rajoitukset lihaskuntoharjoittelulle. Osallistujien tietopohjaa vahvistetaan harjoitteiden biomekaanisten lainalaisuuksien ja kuormittumiseen vaikuttavien tekijöiden osalta. Painopiste on oppia soveltamaan koulutuksessa opittua tietoa asiakkaiden ohjauksessa ja elintapaneuvonnassa. Koulutuspäivä sisältää luentoja ja käytännön harjoituksia sekä ennakkotehtävän.

Lisätietoa koulutuksesta, ohjelma ja ilmoittautuminen

Milloin 17.04.2013
alkaa 09.15 loppuu 15.45
Missä Tampere
Lisää tapahtuma kalenteriisi
klikkaamalla linkkiä
vCal-formaatissa
iCal-formaatissa
Kalenteri
toukokuu
« toukokuu 2021 »
matiketopelasu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Tietoa virtu.fi:stä