Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Menetelmät ja osaajat Verkostokonsultit

Verkostokonsultit

Verkostokonsultit ovat Stakesin kouluttamia psykososiaalisen työn ammattilaisia, joita voi pyytää erilaisten vuoropuhelujen vetäjiksi alueen koordinaattorin kautta. He hallitsevat dialogisuuteen perustuvia ja yhteistyötä selkeyttäviä vuoropuhelumenetelmiä. Yhteistyöpalavereissa konsultit ovat tapaukseen nähden ulkopuolisia ja heidän roolinsa on huolehtia, että jokainen osallistuja saa rauhassa puhua asiansa omasta näkökulmastaan käsin sekä saa kuunnella muiden ajatuksia tilanteesta. Verkostokonsultti ei neuvo, ota kantaa tai pyri vaikuttamaan käsiteltävään asiaan. Yhteisen vuoropuhelun lopputuloksena syntyy toiveikkaanrealistinen hoito-, kuntoutus- tai toimintasuunnitelma, johon perhe ja eri toimijat sitoutuvat.

Sekä asukkaat että eri hallintokuntien työntekijät voivat tilata verkostokonsultit vetämään asiakas-, viranomais- ja suunnittelupalavereita. Palaverin tilaajan vastuulla on palaverin koollekutsuminen ja kokouspaikan järjestäminen. Tilaaja kertoo kutsutuille, mikä on kokoontumisen tarkoitus, konsulttien rooli ja neuvottelun kesto. Neuvotteluun tarvitaan aikaa noin 2½ - 3 tuntia.

Verkostokonsulttipalvelu on Rovaniemen seudun varhaisen puuttumisen toimintaa ja tilaajille maksutonta Rovaniemen kaupungin ja Ranuan organisaatiossa toimiville.

Verkostotyön koordinaattori Jukka Hakola, puh. 040 5060107, etunimi.sukunimi[at]rovaniemi.fi

  Jukka HakolaVerkostotyön koordinaattori
Rovaniemen kaupunki

Lisätietoa dialogisista menetelmistä

 
Tietoa virtu.fi:stä