Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalut



Pääsivu Menetelmät ja osaajat Parisuhdeohjaajat

Parisuhdeohjelma

parisuhde_kehra_pieni.jpg
Parisuhteen kehrä (Väestöliitto)


Parisuhteen asiaa TAHDOLLA JA TAIDOLLA

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen kehittämä TAHDOLLA JA TAIDOLLA – parisuhdekurssi perustuu uuteen suomalaiseen Parisuhteen kehrä -toimintamalliin. Se on kehitetty kansainvälisiä tutkimustuloksia ja kokemuksia hyödyntäen. Mallia on kokeiltu sekä sen vaikuttavuutta on seurattu eri puolilla Suomea ja tulokset ovat olleet rohkaisevia. Kevään 2011 aikana kursseja järjestettiin kuudessa Lapin kunnassa: Enontekiöllä, Inarissa, Muoniossa, Kittilässä, Kolarissa ja Rovaniemellä. Lapin alueen kurssiohjaajien kouluttajina ovat toimineet Väestöliiton kokeneet pari- ja perheterapeutit.

TAHDOLLA JA TAIDOLLA -ohjelma sopii monenlaisille pareille. Kurssi perustuu oman kumppanin kanssa työskentelyyn erilaisten harjoitusten parissa eikä sisällä varsinaisesti ryhmätyöskentelyä. Ohjelmassa tarjotaan uusia löytöjä ja näkökulmia kaikille sekä itsestä että omasta parisuhteesta kiinnostuneille. Tapaamisissa harjoitellaan käytännön keinoja toimivan parisuhteen sekä keskinäisen vuorovaikutuksen kehittämiseen.

Vain harva meistä on luonnostaan parisuhdemestari. Parisuhde sisältää erilaisia vaiheita ja se muuttuu vuosien myötä. Parisuhteen hoito unohtuu usein arjen keskellä ja suhteeseen luonnollisesti kuuluvia kriisejä ei aina osatakaan käsitellä. Uudenlaisen vuorovaikutuksen löytyminen ja parisuhdetaitojen parantaminen lisää niin omaa kuin kumppanin tyytyväisyyttä yhteiselämään. Toimiva parisuhde vaikuttaa lasten ja koko perheen hyvinvointiin. Myönteinen muutos säteilee myös muille elämänalueille.

Tahdolla ja taidolla -parisuhdeohjaajat

Parisuhdekurssit 2011 täältä.


Lisätietoja:

- Väestöliitto: Kari Lankinen kari.lankinen@vaestoliitto.fi, 050 381 3665
Tietoa virtu.fi:stä