Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Työskentelymallit Uutiset Pitkään toimeentulotukea saaneen toiminta- ja työkyvyn arviointi mallinnettu (9/2013)

Pitkään toimeentulotukea saaneen toiminta- ja työkyvyn arviointi mallinnettu (9/2013)

Julkaistu 9/2013

Toiminta- ja työkykyselvittelyt vaativat monialaista ja tiivistä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyötä. Rovaniemen kaupungissa on kehitetty pitkään toimeentulotukea saaneiden toiminta- ja työkyvyn sekä kuntoutustarpeen arviointimalli. Malli on tarkoitettu käytettäväksi kunnan perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistyössä. Toimintamallissa tunnistetaan heikossa asemassa olevan asiakkaan palvelutarve monialaisesti. Tämän jälkeen asiakas ohjataan tarvitsemiensa palveluiden piiriin, vaikka hän ei itse osaisi niihin aktiivisesti hakeutua. Kuntatalouden kannalta tavoitteena on vähentää toimeentulotukimenoja ja ohjata kaikki ne asiakkaat ensisijaisiin toimeentuloetuuksiin, joilla niihin on oikeus (mm. sairausvakuutus-, kuntoutus- ja eläke-etuudet).

Mallin tavoitteena on selkiyttää sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviä sekä lisätä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyötä pitkään toimeentulotukea saaneiden toiminta- ja työkykyselvittelyissä. Asiakkaalla on koko toiminta- ja työkykyselvittelyprosessin ajan ohjaussuhde sosiaalihuoltoon eli oma vastuutyöntekijä, joka huolehtii prosessin etenemisestä.


Mallia ovat olleet työstämässä PaKaste2 -hankkeessa:
Maija Suhonen, sosiaalityöntekijä, Rovaniemen kaupunki
Maritta Oikkonen, fysioterapeutti, Rovaniemen kaupunki
Raija Kerätär, kuntoutuslääkäri, Oorninki Oy
Mallin teknisestä toteutuksesta vastasi suunnittelija Maria Martin Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta

Tutustu malliin  »

Tietoa virtu.fi:stä