Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Työskentelymallit Uutiset Esiopetuksen siirtymävaiheen tiedonsiirtomalli – julkaistu 6/2013

Esiopetuksen siirtymävaiheen tiedonsiirtomalli – julkaistu 6/2013

Esiopetuksen siirtymävaiheen tiedonsiirtomalli kehitettiin Lapsen hyvä arki-hankkeessa (2009–2011) Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Sievin kunnassa. Lapsen hyvä arki 2 -hankkeessa (2011–2013) mallia on levitetty Kallion ja Selänteen peruspalvelukuntayhtymien alueelle (Alavieska, Nivala, Ylivieska, Kärsämäki ja Pyhäjärvi). Prosessissa on ollut mukana kuntarakenteesta riippuen kuntien sivistystoimen johtoa, rehtoreita, koulujen ja päiväkotien esiopettajia, päiväkotien johtajia, varhaiskasvatuksen johtajia ja palvelupäälliköitä, seurakunnan lapsityöntekijöitä, neuvolan terveydenhoitajia sekä erityislastentarhanopettajia.
Malli on tarkoitettu vanhempien ja lasten osallisuuden lisäämiseen lasta koskevassa päätöksenteossa. Vanhemmat saavat olla mukana ja heitä kuullaan valmisteluprosessissa, jossa heidän lapselleen osoitetaan lapsen kasvun ja kehityksen kannalta paras mahdollinen esiopetuspaikka.
Lisätietoa:

    Helena Häivälä, perhepäivähoidon ohjaaja ppky Kallio
    Kristiina Korpi, perhepäivähoidon ohjaaja ppky Kallio
Mallinnuksen teknisestä toteutuksesta vastasi Lapsen hyvä arki -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa kehittäjätyöntekijä Elina Kattilakoski. Mallin päivittämisen yleiselle tasolle Lapsen hyvä arki 2-hankkeessa toteutti kehittämiskoordinaattori Kirsi Anttila.

Tutustu malliin »

Tietoa virtu.fi:stä