Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Työskentelymallit perhesosiaalityö Inarin ja Sodankylän kuntien seudullinen, lapsilähtöisen sosiaalityön malli erotilanteissa

Inarin ja Sodankylän kuntien seudullinen, lapsilähtöisen sosiaalityön malli erotilanteissa

Inarin ja Sodankylän kuntien seudullinen, lapsilähtöisen sosiaalityön malli erotilanteissa

"Mallin seudullisuus viittaa kuntien väliseen yhteistyöhön sen kehittämistyössä sekä mahdollisuutta yhteistyöhön asiakastapauksissa."

Keskeistä Inarin ja Sodankylän kuntien seudullisessa lapsilähtöisessä erotilanteiden sosiaalityön mallissa ovat seuraavat seikat:

  • suunnitelmallisen sosiaalityön "paketin" tarjoaminen erotilanteissa niille perheille, joiden lasten arvioidaan olevan suurimmassa riskissä. Lapsista on lastensuojelullista huolta.
  • suunnitelmalliset lasten (2-3x) ja vanhempien (4-8x) tapaamiset.
  • lapsilähtöiset työskentelymenetelmät ja apuvälineet
  • mahdollisuus seudulliseen yhteistyöhön asiakastapauksissa

Mallin ovat laatineet Inarin kunnan sosiaalityöntekijät Ritva Sihvola-Orava ja Sari Peltonen sekä Sodankylän kunnan sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja Marjut Aikio, sosiaalityöntekijä Merja Tammi sekä kehittäjä-sosiaalityöntekijät Kati Aikio-Mustonen ja Raija Kumpula.
Mallinnuksessa ovat olleet mukana kehittämispäällikkö Asta Niskala ja suunnittelija Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta.

Linkki prosessimalliin: Inarin ja Sodankylän kuntien seudullinen, lapsilähtöisen sosiaalityön malli erotilanteissa

Tietoa virtu.fi:stä