Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Työskentelymallit lastensuojelun sosiaalityö Lapsilähtöinen läheisneuvonpitomalli Länsi-Pohjan alueella

Lapsilähtöinen läheisneuvonpitomalli Länsi-Pohjan alueella

Läheisneuvonpidossa kootaan perheen ja läheisten voimavarat käyttöön tilanteissa, joissa lapsen tai nuoren kasvu ja kehitys vaarantuu. Seudullinen läheisneuvonpito on tapa toimia moniammatillisesti, lapsilähtöisesti ja voimavarakeskeisesti. Seudullisesta läheisneuvonpidosta sovitaan kuntien kirjallisella sitoumuksella (=linkki sitoumukseen). Läheisneuvonpidot toteutetaan alueen kuntien sosiaalityöntekijöiden toimeksiannosta. Kuka tahansa voi tehdä aloitteen läheisneuvonpidon järjestämisestä. Työ tehdään olemassa olevilla resursseilla ja on osa työntekijöiden työtehtäviä. Sosiaalityöntekijä kutsuu neuvonpitojen järjestäjäksi lapsen ja perheen tilanteesta ulkopuolisen koollekutsujan. Koollekutsujana voi toimia koulutettu sosiaalialan tai lastensuojelun ammattilainen, joka kuuluu Länsi-Pohjan koollekutsujapankkiin (http://www.sosiaalikollega.fi/asiantuntijat)

Malli on laadittu Länsi-Pohjan Harava-hankkeessa osana lasten ja nuorten hyvinvointipalvelujen yhteistoimintarakenteen kehittämistyötä.

Mallin ovat laatineet Kaisi Peltoniemi, ... Mallinnuksessa on ollut mukana sosiaalityön seutukoordinaattori Kerttu Vesterinen Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta.

Linkki prosessimalliin: Lapsilähtöinen läheisneuvonpitomalli Länsi-Pohjan alueella

Tietoa virtu.fi:stä