Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Virtu.fi – maakunta Virtu.fi-palveluportaalin uudistaminen

Maakunnan virtu.fi -palveluportaalin uudistaminen

Virtu.fi-palveluportaali on perustettu 2008 ja avattu nykymuotoisena vuonna 2013. Kuuden vuoden aikana sähköisten palveluiden käyttö on laajentunut ja ihmiset käyttävät entistä enemmän mobiililaitteita asioiden hoitamiseen. Tämä asettaa muutospaineita palveluportaalille. virtu.fi-sähköiset sote-palvelut maakunnan markkinoille hankkeessa palveluportaalia tullaan uudistamaan vuoden 2019 aikana.

Esiselvitys

Tässä vaiheessa haetaan tietoa virtu.fi -palveluportaalin toimintojen ja tarpeiden määrittelemiseksi

  • Yhteenveto kehittäjäasiakkaiden työpajoista vuonna 2018: Dokumentissa on yhteenveto vuoden 2018 aikana pidetyistä työpajoista, joiden tavoitteena oli syventää tietoa käyttäjien tarpeista ja ideoida niihin ratkaisuja. Linkki dokumenttiin »
  • Julkaisujärjestelmien testaus: Julkaisujärjestelmäksi on suunniteltu Drupal- tai Liferay-julkaisujärjestelmää. Julkaisujärjestelmän pitää soveltua laajoille sivustoille, siihen pitää voida helposti integroida muita järjestelmiä ja sen pitää tukea mobiilikäyttöä. Testaamisen tarkoituksena on vertailla kahta julkaisujärjestelmää samoilla toiminnoilla. Testauksessa tuotetaan tietoa ja ratkaisuja sekä toteutetaan konseptitoteutus. Testaamisen toteutus: Lapin ammattikorkeakoulu, pLAB. Linkki dokumenttiin »
  • Yhteenveto virtu.fi-palveluportaalin palautelomakkeesta. Virtu.fi-palveluportaalissa on ollut sähköinen palautelomake käytössä marraskuusta 2016 asti.Linkki dokumenttiin »
  • Lyhyt katsaus sähköisiin sote-palveluihin kansalaisten näkökulmasta. Onnistumiset, haasteet ja toiveet listattuina. Linkki dokumenttiin »
  • Yhteenveto virtu.fi-palveluiden käytöstä ja käyttäjistä Tässä kerrotaan virtu.fi-palveluiden käytöstä ja käyttäjistä. Tieto on kerätty CSamHealth Oyn S7-käyttötilastoista ja Google Analyticsistä. Linkki dokumenttiin »
  • Virtu.fi käyttäjäpersoonat Tässä on kuvattu virtu.fi -palveluportaalin esimerkkikäyttäjiä ns persoonia. Linkki dokumenttiin »
  • Kehittäjäasiakkaiden työpajojen yhteenveto Tässä on yhteenveto kevään 2019 aikana pidetyistä työpajoista kehittäjäasiakkaille ja asukkaille. Niiden tavoitteena oli tuottaa tietoa, kuinka käyttäjät suhtautuvat erilaisiin hakutoimintoihin ja mitä asioita he tarvitsevat ja arvostavat etsiessään palveluita Linkki dokumenttiin »
  • Esikuvien vertailu. Tässä dokumentissa on vertailtu maailmalta esikuvia, jolla on pyritty tuottamaan tietoa edellävijöistä toimialalla. Esikuvat liittyvät vain terveyspalveluihin, koska keväällä 2019 verkosta ei löytynyt laajoja portaaleja sosiaalipalveluista. Linkki dokumenttiin »
Tältä verkkosivulta löytyvä materiaali on pyritty tekemään saavutettavaksi. Jos huomaat, että materiaalia ei jostain syystä olekaan saavutettava tai siinä on kummallisia virheitä, olethan yhteydessä niin voimme oppia ja kehittyä. Voit olla yhteydessä Pia Yliräisänen-Seppäseen (sähköposti: pia.yliraisanen-seppanen(at)poskelappi.fi).
 
Tietoa virtu.fi:stä