Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutHankkeiden eteneminen

messut

Virtu.fi messuilla

Lapin ammattikorkeakoulussa oli Oppilaitosyhteistyö-hankkeen järjestämä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen Rovaniemi rally -tapahtuma 26.2, jossa virtu.fi oli mukana. Messuilla esiteltiin järjestöjen toimintaa ja palveluita sekä tietenkin virtu.fi-sähköisiä palveluita. Messuilla tunnelma oli iloinen ja aktiivinen. Sähköisiin palveluihin kävi tutustumassa runsaasti ammattikorkeakoulun opiskelijoita, opettajia ja järjestöjen edustajia.

vanhus02

Omaishoitajat kysyvät kuvapuhelimella geriatrilta

Sallan omaishoitajien vertaisryhmä yhdessä Omaishoitajien ja läheiset -liitton aluevastaavan kanssa tapasivat geriatri Pirkko Jäntin kuvapuhelimen välityksellä. Osallistujat olivat saaneet jättää kysymyksiä etukäteen ja tilaisuus rakennettiin niiden ympärille. Tosin omaishoitajat eivät arkailleet teknologiaa vaan olivat hyvässä vuorovaikutuksessa geriatrin kanssa myös tilaisuuden aikana. Yhteys toimi Tampereen ja Sallan välillä mainiosti ja tilaisuus oli onnistunut. Tilaisuuden järjestämiseen olivat osallistuneet Sallan kunta, Sallan seurakunta, Virtu- ja Ikälaki-hanke yhdessä Omaishoitajien ja läheiset liiton kanssa.

lapsi02

Laskurit löytäneet käyttäjänsä

Toimeentulotukilaskuria on uudistettu viime vuoden aikana vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita ja käyttötapoja. Laskuria käytettiin viime vuonna 70 759 kertaa. Elatusapulaskuri otettiin marraskuussa koekäyttöön ja siitä on tullut arvokasta palautetta kehitystyöhön. Laskuria käytettiin yhteensä 7 988 kertaa.

Virtu_yksilö

Virtu-palvelupisteitä avattu 7ssä Lapin kunnassa

Virtu-palvelupisteitä on avattu kuntalaisten käyttöön seuraavissa Lapin kunnissa:

  • Enontekiö: kunnanvirasto
  • Kemijärvi: avokuntoutusyksikkö
  • Pelkosenniemi: kunnanvirasto
  • Posio: kirjasto
  • Rovaniemi Meltaus: koulu
  • Rovaniemi Muurola: kirjasto
  • Rovaniemi Vanttauskoski: Siula
  • Rovaniemi Vikajärvi: kirjasto
  • Savukoski: kunnanvirasto
  • Ylitornio: kunnanvirasto
Empowerment

Hankkeet mukana Empowerment-päivillä Rovaniemellä 17.11.2013

Autismi- ja Aspergerliitto ry järjesti Empowerment-päivät Rovaniemellä 16.-17.11. Empowerment-päivät on neurokirjon ihmisten omavoimaisesti toteuttama tapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille autismi- ja muun neurokirjon ihmisille, heidän läheisilleen ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Päivien teemana oli omavoimaisuus, kyvyt käyttöön. Tilaisuudessa esiteltiin Virtu-hankkeen palveluita ja Hyvinvointili-hankkeessa toteutetut nettipalvelut Todo-arjen hallinnan lukujärjestys ja Juro-taloudenhallinnan tuki. Nettipalvelut liittyivät läheisesti päivien teemaan. Niiden kautta käyttäjiä voidaan tukea niissä asioissa, jotka hän itse on valinnut tuen kohteeksi. Esittelystä saatiin hyviä ja kehitystyössä huomioitavia kommentteja paikan päältä kuin verkostakin.

Lisätietoja päivistä:

http://www.autismiliitto.fi/koulutus

https://www.facebook.com/Autismiliitto

Kemijärven Virtu-palvelupisteen avajaiset 8.11

Perjentaina 8.11 vietettiin Kemijärven Virtu-palvelupisteen ja avokuntoustusyksikön avajaisia Metsämiehentie 3. Päivän aikana avajaisissa kävi runsaasti kuntalaisia, kaupungin työntekijöitä ja sosiaalilautakunnan edustajia. Avajaisissa ohjattiin kuntalaisia palvelupisteen käytössä ja esiteltiin virtu.fi sähköisiä palveluita.

Hankefakta

Väärtipäivät Enontekiöllä 13.9.2013

Virtu-asiointia videoyhteydellä ja Hyvinvointitili-hanke esittelivät palveluita kunnan työntekijöille ja kuntalaisille Väärtipäivillä. Ihmiset olivat kiinnostuneita sähköisitä palveluista ja toivat esille niiden tarpeellisuuden pitkien etäisyyksien Lapissa. Lisäksi tapahtumassa pidettiin etäluentoja Lapin ensi- ja turvakodilta ja Hengitysliitosta.

 

Hankefakta

virtu.fi -työpaja Rovaniemellä 30.8.2015

virtu.fi –palvelupisteiden kehittäminen on yhteistyötä, jossa kuntien ammattilaisille ja asiakkailla on tärkeä rooli. Hanke piti palvelupisteen yhdyshenkilöille työpajan Rovaniemllä 30.8. Sen tavoitteena oli yhdessä ideoida ja kehittää asiakkaan palvelukokemusta virtu.fi –palvelupisteissä. Kävimme asiakkaan palvelupolkua lävitse vaihe vaiheelta ja kehitimme yhdessä elementtejä, joiden kautta palvelu koetaan kuten tilat, ohjeistukset, toimintaprosessit ja asiakaspalvelijoiden ohjeistaminen.

Arkisto

Tietoa virtu.fi:stä