Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutArkisto

Virtu maaritin esitys

Julkisten sähköisten palvelujen seminaari Rovaniemellä 5.6.2013

Maarit Pirttijärvi esitteli Hyvinvointitili ja Virtu-asiointia videoyhteydellä ja hankkeita Julkisten sähköisten palveluiden seminaarissa Rovaniemellä 5.6. Seminaarissa tarkasteltiin monesta näkökulmasta sähköisten palveluiden kehittämistä asiantuntijoiden puheenvuorojen ja keskustelujen kautta.

Linkki seminaarin materiaaliin

Hankefakta

virtu.fi -työpaja Kemijärvellä 31.5.2015

virtu.fi –palvelupisteiden kehittäminen on yhteistyötä, jossa kuntien ammattilaisille ja asiakkailla on tärkeä rooli. Hanke piti palvelupisteen yhdyshenkilöille työpajan Kemijärvellä 31.5., johon osallistui ammattilaisia Savukoskelta, Pelkosenniemeltä ja Kemijärveltä. Sen tavoitteena oli yhdessä ideoida ja kehittää asiakkaan palvelukokemusta virtu.fi –palvelupisteissä. Kävimme asiakkaan palvelupolkua lävitse vaihe vaiheelta ja kehitimme yhdessä elementtejä, joiden kautta palvelu koetaan kuten tilat, ohjeistukset, toimintaprosessit ja asiakaspalvelijoiden ohjeistaminen.

VIRTU_hannuL

Kehittäjäasiakas mukana esitteen teossa

VIRTU ja Hyvinvointitili hankkeissa toteutetaan esite markkinoimaan Virtuaalista sosiaali- ja terveyspalvelukeskusta (VIRTU.fi.). Markkinoinnissa erityisen tärkeää on kielen selkeys ja ymmärrettävyys. Viestinnän vaikuttavuutta arvioi parhainten sen kohderyhmä, joten pyysimme POSKEn ammattilaisia ja kehittäjäasiakkaista kommentoimaan esitettä. Ammattilaisten kommentit olivat tulleet jo sähköisesti ja kehittäjäasiakkaan arvion saimme keskiviikkona 6.2 Hannu Lylyltä. Hän arvioi esitettä niin kielellisesti kuin visuaalisesti. Kommenttien lisäksi  saimme loistavia kehittämisehdotuksia, jotka vaikuttavat esitteen sisältöön.

VIRTU-kemijärvi01

VIRTU -hankkeen esittely 29.1.2013 Kemijärvellä

VIRTUn ja Hyvinvointitilin hanketoimijat esittelivät hankkeita Kemijärven valtuustosalissa. Esittelyjen jälkeen keskusteltiin palveluideoista, joihin kunnalla olisi tarvetta ja joita voisi testata kuvapuhelimella. Esille nousi mm. mobiiliratkaisut, ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen ja nuorten huomioiminen.

VIRTU-Sodankylä

Yhteistyötapaaminen 20.1.2013 Sodankylässä

VIRTUn ja Hyvinvointitilin hanketoimijat tutustuivat Sodankylän kirjaston uuteen monitoimitilaan, jossa pilotoidaan muun käytön yhteydessä VIRTU -Palvelupistettä. Tilassa oli hyödynnetty nykyaikaisia teknologisia ratkaisuja niin tilasuunnittelussa kuin palveluiden saatavuudessa. Erityisesti oli paneuduttu kuntalaisten mahdollisuuteen päästä tilaan myös kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Tapaamisessa sovittiin palveluiden yhteiskehittämisestä asiantuntijoiden ja kehittäasiakkaiden kanssa.

VIRTU-Pelkosenniemi01

Yhteistyötapaaminen 14.1.2013 Pelkosenniemellä

VIRTUn ja Hyvinvointitilin hanketoimijat kävivät esittelemässä hankkeita ja tutustumassa Pelkosenniemen yhteispalvelupisteeseen, jonka yhteyteen kunnan toimijat ovat suunnitelleet VIRTU -Palvelupistepilottia. Tila todettiin tapaamisessa erinomaiseksi ja se mahdollistaa monenlaisten palveluiden käytön ilman leimaantumisen vaaraa. Palveluiden ideointi yhdessä kunnan toimijoiden kanssa vei niitä eteenpäin ja tarkensi Pelkosenniemen kunnan tarpeita. He toivat esille tarpeen ryhmätapaamisiin kuten vertaistukiryhmiin, jotka tullaan ottamaan huomioon pilottipisteen rakentamisessa ja palveluiden kehittämisessä.

KP_kioski

VIRTU -Palvelupisteiden pilottikunnat

Lapin kuntia kutsuttiin osallistumaan hankkeeseen ja tarjoamaan kuntalaisille uuden tavan käyttää palveluita. Enontekiö, Kemijärvi, Sodankylä, Rovaniemi, Pelkosenniemi ja Länsi-Pohjan alue ilmoittautuivat pilottikunniksi ja heidän kanssaan aloitetaan yhteistyö vuoden 2013 alussa

Hankefakta

VIRTU -Palvelupiste nimettiin

Lapin kuntiin perustettaville asiointipisteille etsittiin nimeä kilpailulla. Saimme kilpailun tuloksena paljon hyviä nimiehdotuksia, joista raati valitsi nimen Palvelupiste. Kiitos kaikille osallistujille ja onnea arvonnassa voittaneelle Anne Kurviselle.

Tietoa virtu.fi:stä