Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet TUKEVA Lappi Perheneuvolaverkosto

Perheneuvolaverkosto

Tukeva 3 -hankkeen aikana perheneuvolaverkosto kokoontui 7.10.2013. Vuoden mittaan olikin kertynyt paljon jaettavaa ja keskusteltavaa. Päivän ohjelmassa oli myös Jyväskylän perheneuvolassa kehitetyn Oiva-mallin esittely. Mallin mukaisesti perheelle annetaan oikea-aikaista apua nopeasti varaten kuitenekin riittävästi n. 2 tuntia aikaa ensimmäiseen tapaamiseen. Sitä ennen perhe saa kotiin kirjeen, jossa pyydetään miettimään etukäteen vastuksia tiettyihin kysymyksiin. Näin tapaamisia ei välttämättä tarvitakaan montaa.

Perheneuvolaverkosto kokoontui ensimmäisen kerran Tornion perheneuvolan kutsumana 21.2.2011. Tuossa tapaamisessa esiteltiin Tukeva Lapin osahanke ja keskusteltiin perheneuvolaväen toiveista hankkeen järjestämien kehittämispäivien suhteen.
Seuraava kokoontuminen siirtyi erilaisten koulutusten vuoksi loppuvuoteen 25.11.2011. Aamupäivän aiheena oli hyvin ajankohtainen lapsiperheköyhyys ja sen asettamat haasteet palveluille. Mielenkiintoisen luennon piti hallitusneuvos Esa Iivonen STM:stä. Vaikka luennoitsija itse oli mukana videoyhteydellä, syntyi aiheesta vilkasta keskustelua: Lapsiperheköyhyys lasten ja perheiden palvelujen haasteena
Iltapäivällä keskusteltiin perheneuvoloiden ajankohtaisista haasteista ja lopuksi perehdyttiin Theraplay-menetelmään Rovaniemen tiimin ja Muonion psykologin Mervi Muotkan esittelemänä.

Perheneuvolaverkoston kehittämispäivässä 8.10.2012 aiheena oli kiintymysteoria ja kiintymysvaurioiden korjaaminen. Aiheesta luennoi lastenpsykiatri, kehittämispäällikkö Jukka Mäkelä. Iltapäivällä keskustelimme perheneuvolan ja peruspalvelujen yhteistyöstä.

Kiintymysteoriasta ja kiintymyssuhteen vaurioiden korjaamisesta, Jukka Mäkelä

 
Tietoa virtu.fi:stä