Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Toimiva kotihoito Lappiin Teknologia kotihoidossa

Teknologia kotihoidossa

Toimiva kotihoito Lappiin -hankesuunnitelman mukaisesti ikäihmisille on kehitetty hyvinvointiteknologiaa vastaamaan ikäihmisten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Teknologiaa hyödyntäen saadaan aikaiseksi kokonaisuus, jonka avulla pystytään paremmin vastaamaan kotihoidon kehittämisen tarpeisiin mm. mahdollistamalla virtuaaliset kotihoitokäynnit ja etälääkärivastaanotot, yhteydet hoitajiin ja sosiaalialan ammattilaisiin ja antamalla tietoa ja tukea hoidon suunnitteluun, kuntoutukseen, kotoutukseen jne.

Digitaalisia palveluita kehitettäessä ja käyttöönotettaessa huomio tulee kiinnittää niin asiakkaan kuin henkilöstönkin osaamiseen sekä kotiympäristössä käytettävien palveluiden ja teknologioiden toimivuuteen ja tietoturvaan. Kuntien/yksikköjen vanhuspalvelujen teknologiasta vastaavan henkilöstön verkostoiminen ja tuki osaamisen kehittämiselle on edellytys teknologioiden hyödyntämiselle. Palveluiden tulee myös olla personoitavissa käyttäjän tarpeiden mukaisesti.

Tietoa asiakkaiden kokemuksista teknologialaitteiden käytöstä kerätään yliopiston haastattelujen avulla. Ammattikorkeakoulu toteuttaa henkilöstökyselyn. Hankkeen toimesta kartoitetaan yhdessä kuntien teknologiayhdyshenkilöiden kanssa asiakaskohtaisesti päättyneiden kokeilujen tulokset.

Lisätietoa:
kehittäjätyöntekijä Leila Mukkala

Tietoa virtu.fi:stä