Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Päättyneet hankkeet Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Loppuseminaarin materiaalia ja tunnelmia

Loppuseminaarin materiaalia ja tunnelmia

Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa -hankkeen loppuseminaari pidettiin 1-2.11.2010 Lapin yliopistolla.

Ankkurit tädit 

1.11 julkaistiin myös hankkeen julkaisut "Loistava perhe, mahtavat kaverit ja koulussa menee hyvin" -lappilaisten nuorten hyvinvoinnin ankkurit sekä Rälläkkä ja sivellin - taidetoimintaa nuorten hyvinvoinnin tueksi.

1.11.2010

Seminaarin avasi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kehitysjohtaja Kaisa Kostamo-Pääkkö ja päivien aikana käsiteltiin hankkeen toimintoja, hyvinvointiselvityksen tuloksia ja taiteen hyvinvointivaikutuksia.

Päivän esityksiä:

Katri Kuusela: Nuorten hyvinvoinnin ankkurit pähkinänkuoressa

Riikka Sutinen: Hyvinvointiselvityksen tuloksia ja esittely

Mirja Hiltunen: Taide nuorten hyvinvoinnin tukena

2.11.2010

Seminaarin toisena päivänä kuultiin Lapin yliopiston sosiaalityön laitoksen johtajan, prof. Anneli Pohjolan puheenvuoro sosiaalityön ja nuorisotyön jaetuista kentistä. Päivän aikana kuulimme myös hankkeessa mukana olevien tutkimusapulaisten näkökulman hanketyöskentelyyn ja monialaiseen yhteistyöhön. Vieraileva puhuja YTL, erikoissosiaalityöntekijä Katriina Loponen kertoi tutkimuksestaan nuorten aikuisten kokemuksista työelämän toiseudesta sekä taiteen mahdollisuuksista toimia yhteiskunnallisen osallisuuden rakennusaineena. Päivän lopuksi kuultiin hankekuntien kokemuksista ja näkemykset hankkeen vaikuttavuudesta ja toimintojen juurtumisesta kuntien nuorten parissa tehtävään perustyöhön. Hankekunnissa on hyödynnetty hyvinvointiselvityksen tuloksia mm. hyvinvointisuunnitelmien yhteydessä ja taidetoiminta on saatu monipuolisesti juurrutettua osaksi kunnissa tehtävää nuorisotyötä ja oppilaitoksissa toteutettavia opintokokonaisuuksia.

Päivän esityksiä:

Anneli Pohjola: Nuorisotyön ja sosiaalityön jaetut kentät

Suvi Seikkula, Sanna Ahola, Elina Koivula: Tutkimusapulaisen ääni

Katriina Loponen: Nuorten aikuisten kokemuksia työelämän toiseudesta - taidetoiminta yhteiskunnallisuuden osallisuuden rakennusaineena

Kuntien puheenvuorot:

Kemijärvi: Sari Sulasalmi/Itä-Lapin ammattiopisto ja seminaari 10n aulatilojen muutos

Ranua: Minna Pitkäniemi ja Kaisu Väärälä/Ankkurit-toimintaa Ranualla

Yleisö 1.11tutkimusapulaiset 
 
Tietoa virtu.fi:stä