Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Päättyneet hankkeet Lapin mielenterveyshankkeet Nuorten stressinhallintakurssien ohjaajia koulutettu kuntiin

Nuorten stressinhallintakurssien ohjaajia koulutettu kuntiin

MAESTRO - Nuorten stressinhallintakurssien ohjaajakoulutukseen on osallistunut 28 koulu-, sosiaali ja terveystoimen työntekijää eri puolilta Lappia. Jos haluat tietää onko omassa kunnassasi koulutettua ohjaajaa klikkaa tästä.

MAESTRO - MAsennuksen Ehkäisyä STRessinhallintaa Oppimalla

Nuorten masennus on kasvava kansanterveydellinen ongelma. Masennusoireilun taustalla voi olla stressi, joka pitkään jatkuessaan vaikuttaa mielialaan ja lisää masennukseen sairastumisen riskiä. Tätä riskiä voidaan vähentää opettamalla nuorille stressitilanteista selviytymisen taitoja.

Ensisijaisesti yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu ryhmämuotoinen stressihallintakurssi on alun perin kehitetty Yhdysvalloissa. Vantaan Sateenvarjo-projektissa on suomennettu käsikirjat, jotka ovat kurssilla nuorten ja ohjaajien apuna. Koulupäivien aikana toteutettavalle kurssille ohjataan nuoret, jotka kouluterveydenhoitajan terveystarkastuksessa saavat R-BDI -mielialakyselyssä 5 - 15 pistettä. Kurssi kokoontuu viikoittan kahdeksan kertaa ja tarpeen mukaiset seurantaistunnot pidetään kuukauden välein. Mukana voi olla viidestä seitsemään tyttöä ja poikaa.

Tietoa virtu.fi:stä