Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Päättyneet hankkeet Kehittämisyksiköt Sosiaalityön kehittämisyksikkö Sodankylä Ryhmämuotoista perhetyötä lastensuojelun asiakkaille Sodankylässä

Ryhmämuotoista perhetyötä lastensuojelun asiakkaille Sodankylässä

Sodankylässä on käynnistynyt helmikuussa 2007 ”Pienen porukan perhekerho” lastensuojelun perhetyön asiakkaille. Ajatus perhekerhosta syntyi, kun huomattiin, miten suuri kynnys perhetyön piirissä olevilla perheillä oli hakeutua kaikille perheille tarkoitettujen palveluiden piiriin. Perhekerhon tarkoituksena on tarjota tukea niille lapsiperheille, joiden arvioidaan hyötyvän lastensuojelun avohuollon perhetyöstä ja ryhmämuotoisesta toiminnasta. Perheen kutsumisesta ryhmään sovitaan lastensuojelun tiimissä.

 
Pienen porukan perhekerhon tavoitteena on nostaa esiin lapsen näkökulmaa perheissä, vahvistaa perheen sosiaalisia verkostoja ja tukea vanhempia vanhempana olemisessa ja arjessa jaksamisessa. Perhekerhon sisältöä suunnitellaan yhdessä vanhempien kanssa ja ryhmä on tarkoitus pitää pienimuotoisena (noin viisi perhettä), jotta perheitä voidaan tukea yksilöllisesti.

Perhekerhon vetäjinä toimivat lastensuojelun perhetyöntekijä Anita Maijala, yksilövalmentaja Merja Huhta Seitasäätiöstä sekä kehittäjä-sosiaalityöntekijä Kati Aikio-Mustonen. Sosiaalityön roolina on perheiden rekrytointi ja saatteleminen perhekerhon piiriin.

 

Tietoa virtu.fi:stä