Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet KASTE/PaKaste ■ Keski-Pohjanmaa: Nuppu

Nuppu (päättynyt hanke)

Keski-Pohjanmaan Kaste: Nuppu

NuppuKansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisohjelmasta (KASTE) on myönnetty Pohjois-Suomen kunnille valtionavustusta Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut – kehittämisrakenne ja toimintamalli hankkeelle. Hankekokonaisuus muodostuu neljästä maakunnallisesta osahankkeesta, ja sitä toteutetaan Lapin, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla. Hanketta hallinnoi Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Rovaniemellä. Keski-Pohjanmaan osahanketta hallinnoi Kokkolan kaupunki ja siinä ovat rahoittajina kaikki maakunnan kunnat (Kokkola ja Jokivarsikuntien yhteistoiminta-alue).

Nuppu-hankkeen tavoitteena on keskipohjalaisen perhekeskuksen toimintamallin rakentaminen. Perhekeskus on toiminnallinen kokonaisuus, joka toimii moniammatillisesti ja joustavasti vastaten lapsen ja perheen tarpeisiin. Perhekeskus voi toimia perhetyön yksikkönä tai se voi olla toimijoiden verkosto, jossa yhteistyölle on luotu vakiintuneet käytännöt. Kumppaneina verkostossa ovat esim. neuvola, päivähoito, perheneuvola, päihdehuolto, koulu, järjestöjen ja seurakuntien perhepalvelut. Työ on ennalta ehkäisevää ja varhaista tukea antavaa. Olennaista on lasten ja perheiden oma osallisuus toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa.  

Nuppu-hankkeen toisena tavoitteena on rakentaa sosiaalialan opetus- ja tutkimusklinikka, jossa luodaan vakiintuneet toimintakäytännöt käytännön työelämän, tutkimuksen ja opetuksen välillä. Opetusklinikka tarjoaa sosiaalityöntekijöille, opiskelijoille ja sosiaalialan opettajille yhteisen oppimisympäristön, jossa käytännön sosiaalityö, opetus ja kehittämistyö nivoutuvat toisiinsa. Tavoitteena on pysyvä vastavuoroisen toiminnan malli: koulutus jalkautuu työelämään ja työelämä koulutukseen. Opetusklinikka ei ole fyysinen toimipiste, vaan se toimii verkostoituneena käytännön sosiaalialan työpaikkojen ja oppilaitosten kesken.

Hankkeen ensisijaisia yhteistyökumppaneina ovat Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius sekä Sosiaalialan osaamiskeskus SONetBotnia. Yhteistyöverkostossa ovat myös Raahen ja Vaasan kaupungit, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio, alan järjestöt ja yhteisöt sekä muut kehittämishankkeet.

Tälle hankkeen sivustolle tulee hankkeen etenemistä koskevaa tietoa. Nuppu esite pdf-tiedosto

Ota yhteyttä

Liisa Ahonen
Kehittäjäkoordinaattori
040-4892131
liisa.ahonen (a) kokkola.fi       
Anne Saarela
Kehittäjäsosiaalityöntekijä
050-4436988
anne.kujala (a) kokkola.fi
 Sanna Sarkkinen-Vuorinen
 Kehittäjäsosiaalityöntekijä/asumisneuvoja 
 040-4892114 
 sanna.vuorinen-sarkkinen (a) kokkola.fi      
Anne Karhula
Perheohjaaja
0400-145523
anne-maarit.karhula (a) kpshp.

 
Tietoa virtu.fi:stä