Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet KASTE/PaKaste ■ Kainuu

Kainuu

Pohjoisen alueen Kaste - KAINUUN OSAHANKE

Yleistä

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt KASTE-ohjelmasta rahoituksen Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut – kehittämisrakenne ja toimintamalli -hankkeelle, joka toteutetaan yhteistyönä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun toimijoiden kanssa. Päämääränä on luoda sopimuksellinen kehittämis- ja tutkimustyön rakenne, jossa yhdistetään resursseja ja koordinoidaan verkostomaista toimintaa.

Keskeistä on palveluiden kehittäminen ns. kehittäjä-työntekijämallilla, jossa asiakastyötä tekevät ammattilaiset tekevät kehittäjä- tai tutkimustyötä. Tällä on saavutettu aidosti palvelulähtöisen kehittämisen toteutumista ja perustyöhön hyvin juurtuvia käytäntöjä. Kehittäjämallia halutaan jatkossa laajentaa myös terveyspalveluihin. Myös asiakkaiden kokemukset korostuvat yhä enemmän palveluiden kehittämisessä; tähän pyritään luomaan toimivia käytäntöjä sekä palautejärjestelmien että kehittäjä-asiakkaiden osalta.

KainuuKainuun osahankkeen toteutus

Kainuun hankeosion sisällöllisiksi painopisteiksi on hankehakemuksessa valittu

1)    Perusterveydenhuollon kehittäminen

  • esim. ammattiryhmien työnjako, johtaminen, etäteknologia

2)    Sosiaalityön palveluiden ja osaamisen kehittäminen

  • esim. suunnitelmallinen asiakastyö, etäpalvelut

3)    Sote-toimialan kehittämistyön koordinointi ja tutkittuun tietoon perustuvan työn vahvistaminen

  • Henkilöstön oman työn kehittämiseen kannustaminen ja siihen liittyvien toimintatapojen kehittäminen.
  • Kehittäjäyhteistyön luominen Pohjois-Suomen kehittämis- ja tutkimusrakenteen toimijoiden kanssa sekä tutkimus- ja oppilaitosyhteistyön kehittäminen.

Hankerahoituksessa on varattu resurssit kahden henkilötyövuoden kehittäjäpanoksiin vuoden 2010 aikana. Kehittäjätyöntekijät siirtyvät peruspalveluista koko- tai osa-aikaisesti hankkeen palvelukseen. Tällä mallilla varmistetaan kehitettävien sisältöjen juurtuminen sekä luodaan vakituiselle henkilöstölle mahdollisuuksia oman työn kehittämiseen.

Hanke toteutetaan Kainuussa ajalla 1.7.2009–31.10. 2011

Terho Pekkala       
projektipäällikkö
Linnankatu 18 a 7
87100 Kajaani   
terho.pekkala(at)kainuu.fi       
+ 358 44 79 70 269

Tietoa virtu.fi:stä