Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Kansa-koulu Lappi Lapin valmentajaverkoston kuulumisia

Lapin valmentajaverkoston kuulumisia

Lapin kirjaamisvalmentajaverkoston kuulumisia

Joulukuun verkostotapaaminen

11.12.2017 Lapin kirjaamisvalmentajat kokoontuivat Skypen välityksellä. Kuulossa oli kaikkiaan 12 valmentajaa 9 eri yhteyden kautta. Kirjaamisvalmennuksista saatiin kuulumisia seuraavasti: Inarissa kirjaaminen on vahvasti esillä, mutta valmennusta ei ole päästy vielä alkamaan. Muoniossa valmennukset pidetty koko henkilöstölle – keskustelua ja kysymyksiä herännyt teemasta mitä ja millä tavalla kirjataan. Kotipalvelu saanut kannettavat ja siirtynyt mobiilikirjaamiseen. Sodankylässä yksi ryhmä vedetty syksyllä: moduulimalli 1 tunti/viikko kuuden viikon ajan. Keväälle aikataulutettu 2 eri ryhmää, henkilöstövaihdokset haastavat valmennusten toteuttamista.

Rovaniemellä on aikataulutettu 2 vaiheen valmennukset keväälle, koska LifeCaren käyttöönotto hoidetaan ensin. Kolpeneella valmennuksia vedetty tahtiin 2 kokonaisuutta/kk, paitsi joulukuussa vain kokonaisuus. Kokonaisuudet rakennettu siten, että ne kestävät 2 + 2 tuntia. Valmennus on koettu todella palkitsevaksi. Esille oli noussut myös se, että kun eri ammattilaiset kirjaavat eri ”lehdille”, miten tiedonsiirtyminen turvataan? Torniossa osallistuttu Länsi-Lapin yhteiseen suunnitteluun ja valmennusaikataulu varmistettu tammikuusta alkaen sosiaalipuolelle ja kotihoitoon ½ + ½ päivän mallilla.

Kuulumisten lisäksi kuultiin ajankohtaisia uutisia valtakunnallisesta kehittämistyöstä ja Kansa-koulu-hankkeen tilanteesta. Kirjaamisvalmentajavalmennusryhmiä on ollut hankeaikana kaikkiaan 54 kappaletta ja niistä on valmistunut lähes 1500 kirjaamisvalmentajaa, jotka ovat edelleen valmentaneet jo noin 8 500 työntekijää organisaatioissaan. Kaikkiaan tieto muutoksesta sekä sen asiakaspinnalla vaatimat kehittämisen teemat: mitä on riittävä ja tarpeellinen kirjaamisessa, miten se on osallistavaa ja ajantasaista ja kuinka tietoturva ja tietosuoja pidetään mielessä arjen työssä.

Verkostopäivän muistio

Osallistujia oli kaikkiaan 33 kirjaamisvalmentajaa kaikkiaan 11 eri kunnasta, eli paikalle pääsi 47 % Lappiin valmennetuista 70 kirjaamisvalmentajasta. Upeaa.  Tervetulleeksi toivotti kehitysjohtaja Kaisa-Kostamo-Pääkkö Poskesta ja AVI:sta kävi heidän tehtäviään esittelemässä ylitarkastaja Sari Husa. Aamulla käytiin läpi ajankohtaisia asioita sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittämisen tilanteesta ja iltapäivällä verkostoiduttiin ammattialoittain ja pohdittiin valmennusten pitämistä sekä perehdyttiin kartoitustyökalun käyttöön tai erilaisiin osallistaviin menetelmiin valmentamisessa. Lue koko muistio tästä. Kansa-koulu-hankkeen valtakunnallinen tilanne löytyy täältä ja Ninan diat täältä. Lapin Aluehallintovirastosta vierailijana olleen ylitarkastaja Sari Husan diat löytyvät tästä.

Kutsu verkostopäivään

Lapin kirjaamisvalmentajien verkostopäivä pidetään Rovaniemellä maananaina 30.10.2017. Jos et ole vielä ilmoittautunut, tee se oitis ottamalla yhteyttä aluekoordinaattoriin (nina.peronius@poskelappi.fi). Paikalle on tulossa tässä vaiheessa reilut 30 kirjaamisvalmentajaa eri puolelta Lappia. Se on joka toinen Lapin noin 70 kirjaamisvalmentajasta. Tarjolla on ajankohtaista tietoa maakuntauudistuksesta sekä tietohallinnon asemasta siinä. Samoin kuullaan valtakunnallisesta kehittämistyöstä sekä saadaan uutisia ja kokemuksia muualta Suomestal Ennekaikkea tullaan tutuksi keskenämme, vaihdetaan kokemuksia ja vinkkejä omista valmennuksista ja saadaan uutta intoa arkeen.

Lapin kirjaamisvalmentajien Skypetapaaminen 12.9.2017

Skypetapaaminen pidettiin 12.9.2017  ja mukana oli kaikkiaan 21 osallistujaa  10 kunnasta sekä Kolpeneen kuntayhtymästä.  Tärkein uutinen on, että ihan nokakkain kohdataan ma 30.10.2017 jossakin Rovaniemellä. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki lähtee kirjaamisvalmentajille vielä viikolla 37. Ajankohtaisten asioiden läpikäynnin lisäksi saatiin valmennuskuulumisia Lapista.

Rovaniemen osalta Kansa-koulun kirjaamisvalmennuksia on pidetty, vammaispalvelussa, lapsiperheidenpalvelussa ja aikuisten ja työikäisten palvelussa. Laitoshenkilöstölle ja  ikäihmisten palvelualueelle on koulutus suunnitteilla tämän syksyn aikana. Lapsiperheiden palveluissa mennään jo toista rundia. Asia joka tällä hetkellä keskusteluttaa on ns. ”rajapinta työskentely” eli yhteiset asiakaskertomukset ja suunnitelmat ja niiden toteutus. Rovaniemen kaupungin asumispalveluiden työntekijöile on sovittu kahden puolikkaan päivän valmennukset lokakuusta alkaen.

Kolpeneella valmennussarja on alkanut 11.9. maanantaina ja suurin osa joukosta valmennetaan kahden puolikkaan päivän valmennuksella.  Muoniossa on myös pidetty ensimmäinen osa ½ + ½ päivän koulutuksesta ja hyvin oli mennyt. Se, mitä ja miten juuri meillä pitäisi kirjata oli noussut keskustelun ytimeksi.

Keminmaalla kirjaamisvalmenusta pidetään sosiaalihuollon puolelle 4 x 2 tunnin koulutuspakettina lokakuusta alkaen noin koulutuskerta viikossa -tahtiin. Kemissä sosiaalitoimen koulutussuunnitelma on kohta valmis ja ikääntyneiden palveluiden osalta kohderyhmien kartoitus on käynnistynyt. Torniossa vanhuspuolen toimijat pääsevät ensi viikosta alkaen samalle käytävälle töihin ja samaan aikaan alkaa valmennusten suunnittelu toden teolla. Enontekiöllä ja Utsjoella suunnittelua on jo tehty, mutta vielä odotellan lomalaisia ja uusia työntekijöitä töihin, ennenkuin valmennukset aloitetaan. Kittilästä ja Ranualta kuultiin jo  keväällä 2017 pidetyistä valmennuksista kokemuksia. Kittilän valmennuksissa olli ollut osallistujia myös Kolarin ja Muonion sosiaalitoimesta.

 

Kirjaamisvalmentajaverkoston tapaaminen 12.9.2017

Lapin kirjaamisvalmentajat neljästä eri valmennusryhmästä kohtaavat tiistaina 12.9.2017 kello 14-16 pidettävässä Skypetapaamisessa. Toivottavasti mukana on uusia ja pitempään valmentajana toimineita. Asialistalla on valmentajien  Lapin verkostopäivän suunnittelu, uuden moduulimuotoisen organisaatiovalmennusmateriaalin esittely sekä luonnollisesti tarinat toteutuneista ja tulevista kirjaamisvalmennuksista. Jos et ole saanut kutsua, laita aluekoordinaattorille sähköpostia!


Lapissa valmennettu jo 75 kirjaamisvalmentajaa

Kesäkuun alkuviikkoina on valmistunut ja valmistumassa kaikkiaan 56  kirjaamisvalmentajaa Rovanemen ja Kemin valmennuksista sekä etäryhmstä. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla organisaatioissa on kesäkuun alkuun mennessä valmennnettu jo noin 760 ammattilaista, se on 18,7 % kaikista Suomessa valmennnetuista.

Rovaniemi 2017.

Rovaniemi kevät 2017

Kemi 2017

Kemi 2017

Lapin kirjaamisvalmentajaverkosto tapasi skypellä 13.3.2017 kello 14-15

Mukaan ehti edustajat Ranualta, Kittilästä, Sallasta ja Rovaniemeltä. Kaikkiaan mukana oli 6 osallistujaa

Inarista saatiin sähköpostitervehdys, jossa kerrottiin, että sosiaalipuolen toimijoille on tarjolla ensimmäinen puolen päivän valmennus 23.3. ja toinen sitten huhtikuun puolella. Hoivapuolelta on todennäköisesti tulossa osallistujia 2. vaiheen valmennuksiin.

Rovaniemen perheneuvolan joukot (12 kutsuttua) perehtyvät kirjaamisvalmennuksen sisältöön koko päivän verran jo tiistaina 14.3.2017 ja lisäksi heille on suunnitteilla puolen päivän jatkotapaaminen myöhemmin keväällä. Rovaniemeltä on jo ilmoittauduttu ahkerasti 2. vaiheeseen.

Ranualla on myös saatu puolen päivän koulutuspakettien päivät sovittua (29.3. ja 4.4.2017), jolloin mukaan odotetaan 15 sosiaalitoimen edustajia sekä vanhus- ja työllistämispuolen esimiehiä. Aikaa pitäisi jostakin kaivaa valmistautumiseen ja tekniikan ym. testaamisiin ennakkoon. Ranualla valmennukset ulotettaneen myös vaiheen 2 valmennettaviin, koska uusia valmentajaehdokkaita ei näytä löytyvän.

Kittilässä aiotaan testata diojen ja videoiden toimivuutta viikolla 12 ja valmennukset toteutunevat toukokuulla ja ainakin Muoniosta kutsutaan osallistujia mukaan. Sallassa kirjaamiseen on kiinnitetty yleisesti enemmän huomiota, mutta konkreettinen työpanos kohdistuu nyt 23 huhtikuun alussa kuntaan muuttavaan uuteen Sallalaiseen. Kakkosvaiheeseen on löytynyt Sallassa osallistuja.

Kevään 2017 Lapin kirjaamisvalmennuksen päivät on sovittu

Kevään 2017 kirjaamisvalmennusten ilmoittautumisaika on 25.1. - 31.3.2017. Ilmoittautumislinkki ja ohjeet löytyy Hankkeessa tapahtuu  -osiosta tai Socomin hanketiedotteesta 1/2017.

Lapin valmennuspäivät ovat Kemissä (to 6.4.perutaan ja korvataan erikseen sovittavana kesäkuun päivänä), ke 26.4., to 11.5. ja ti 23.5.2017 ja Rovaniemellä ti 25.4., ke 10.5., ma 22.5. ja ke 7.6.2016.

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan Etäryhmän valmennuspäivät ovat keskiviikkoisin 3.5.,  17.5.,  31.5. ja  14.6.2015


Lapin kirjaamisvalmentajien uutisia

Skypetapaamisessa 18.1.2017 kello 14-16  oli mukana kahdeksan kirjaamisvalmentajaa kuudesta eri Lapin kunnasta. Rovaniemen vammaispalveluissa oli alkamassa kirjaamisvalmennus jo 19.1.2017 jam uissakin kunnissa suunnittelu oli jo käynnistynyt. Kemijärvellä mietittiin myös valmennuksen ulottamista Pelkosenniemelle ja Savukoskelle ja Inari aikoin kustua Utsjoen mukaan. Kittilässä mietittiin kuntavalmennuksia paitsi oman kunnan timijoille, mutta myös koko Tunturi-Lapin alueelle. Osa koki, että olisi kannattanut aloitaa valmennukset heti valmentajavalmennuksen päättymisen jälkeen: asia tuntui jo osin unohtuneen. Sovittiin, että tarvittaessa järjestetään preppausskypetapaamisia ennen varsinaisten valmennusten aloitusta, jossa mietitään konkreettisesti valmennustilannetta sekä palautellaan mieleen jo hieman hiipuneita asioita. Seuraava Lapin alueen verkostotapaaminen järjestetään 13.3.2017 kello 14-16  ja siinä jo prepataan maalis-huhtikuussa valmennuksia aloittavia kirjaamisvalmentajia.


Tiedote 12/2016

Lapin kirjaamisvalmentajat tapaavat ensimmäiset kerran Rovaniemellä Posken tiloissa tai skypen välityksellä 18.1.2017 kello 14.00 alkaen. Tapaamisessa käydään läpi eri kunnissa ja alueilla toteutettavaksi suunnitellut kirjaamisvalmennukset. Samalla on tarjolla ajankohtaisimmat uutiset sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittämisen eri osa-alueista.

Tässä vaiheessa kaikille kirjaamisvalmentajille mukavaa Joulua ja menestystä arjessa ja työssä vuodelle 2017!

 

Lapin kirjaamisvalmentajien valmennus päättyi (18.11.2016)

Lapin ensimmäinen kirjaamisvalmentajien valmennusjakso on päättynyt Rovaniemellä 16.11.2016. Kaikkiaan 21 kirjaamisvalmentajaa Lapin eri kunnista ja kuntayhtymistä sekä kaksi oppilaitosten edustajaa opiskeli neljän päivän ajan sosiaalihuollon asiakirjalain mukaista kirjaamista sekä asiakastietojärjestelmiin tulevia muutoksia koko sosiaalihuollon siirtyessä Kanta-palvelimen asiakasasiakirja-arkistoon muutaman vuoden sisällä.

Kirjaamisvalmentajat aloittavat valmennukset omissa kunnissa tarjoten mahdollisuuksia osallistua myös naapurikunnille pääsääntöisesti keväällä 2017. Nyt valmennukset suunnataan ensisjaisesti perussosiaalityön sekä lasten ja perheiden palveluiden kirjaajille. 

Viimeistään syksyllä 2017 käynnistyy kirjaamisvalmentajien valmennuksen toinen aalto: silloin kirjaamisvalmentaoppiin voi hakeutua sosiaalihuollon hoivapainotteisilta aloilta: kotihoidosta, palvelukodeista sekä myös päihdepalvelujen piiristä. Ilmoittautuminen avautuu keväällä 2107.

Kysy lisää aluekoordinaattorilta!

 
Tietoa virtu.fi:stä