Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Kansa-koulu II Pohjois-Pohjanmaan valmentajaverkosto

Pohjois-Pohjanmaan valmentajaverkoston kuulumisia

Kevään viimeinen skype-valmentajaverkosto Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmentajille 13.5.2019

Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmentajat kutsutaan skypetapaamiseen ma 13.5.2019 kello 14-16. Tapaamisessa käydään läpi eri alueiden kuulumiset sekä kuullaan uutisia mm. Posken Kansa-koulu II -hankkeen henkilöstömuutoksista. Samalla suunnataan katse jo syksyn 2019 tapaamisiin ja verkoston toimintaan. Jos et ole saanut tapaamisen linkkiä, ota yhteys aluekoordinaattoriin.

Kuulumisia ja pohdintaa kirjaamisvalmennusten vaikutuksista Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan valmentajaverkoston tapaamisen osallistujamäärään vaikutti samalle viikolle sattunut kevätloma. Mukana oli kuusi kirjaamisvalmentajaa ja kaksi vierasta. PPKY Selänteessä ollaan tekemässä koulutuksen jatkuvuuden turvaamiseksi lyhyitä videoita ja myös vanhan asiakastiedon Kanta-palvelun siirtämisen aloittaminen lähestyy. Verkostotapaamisessa kuulosteltiin erityisesti sitä, miten kirjaaminen on muuttunut organisaatioissa kirjaamisvalmennusten jälkeen ja muutosta on totisesti ollut. Vain yksi osallistuja arveli, että hänen työyhteisössään muutos on ollut hidas ja taipumusta palata vanhoihin malleihin on ollut ilmassa, mutta kaikissa muissa koettiin, että parempaan suuntaan mennään. Kirjaamisesta puhutaan paljon aiempaa enemmän, henkilöstä toivoo lisää oppia osallistamisen ja asiakkaan "oman äänen" esille saamisen haasteisiin. Erityisesti kirjaamisen ajantasaisuus on kehittynyt ja muutamissa organisaatioissa kotikäyntejä tekevä henkilöstö on saanut käyttöönsä kannettavi atietokoneita, jotka mahdollistavat asiakkaan kanssa yhteisen kirjaamisen. Kirjaamisen laadun kehittyminen on myös näkynyt ja sillä on ollut jo hyvää vaikutusta esimerkiksi uuden työntekijän tai sijaisen kykyyn jatkaa asiakkaan palvelua sujuvasti. Vielä olisi toiveissa selkeämpiä esimerkkimateriaaleja siitä, millainen voisi olla hyvä kirjaus erilaisissa tilanteissa.


Kirjaamisvalmentajien Skype-tapaaminen 7.3.2019

Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmentajat on kutsuttu verkostotapaamiseen 7.3. Tapaamisessa vaihdetaan kirjaamisvalmennusten kuulumiset sekä päivitetään ajan tasalle uusimmat muutokset sosiaalihuollon tiedonhallinnan ja määrämuotoisen kirjaamisen osalta.


Tulevaisuuden asiakaskertomusmerkinnät tutummaksi Oulun verkostopäivänä

Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmentajista pääsi mukaan verkostopäivään lähes joka kolmas. Oamk:n luokassa kuultiin kuulumisia sekä esitelmiä ja tauon jälkeen perehdyttiin tulevaisuuden asiakaskertomusmerkintöjen kirjaamiseen ryhmätyön avulla. Lyhyen arvioinnin perusteella verkostotapaamisia arvostetaan ja ne tukevat kirjaamisvalmentajien työsarkaa kunnissa, antavat ajantasaista tietoa ja  tarjoavat vertastukea. Seuraavan kerran tavataan taas skypellä aluvuodesta 2019.


Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmentajien verkostopäivä Oulussa 15.11.2018

Toivottavasti tavataan isolla porukalla vielä tarkentamattomassa pisteessä, mutta kuitenkin Oulussa ihan marraskuun puolivälissä. Kirjaamisvalmentajien verkostopäivässä päivitetään verkostoa sekä jaetaan ajankohtaista tietoa sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittymisestä ja kirjaamisvalmentajien roolista muutoksessa. Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta käydään kertomassa kirjauksista valvojan roolin näkökulmasta ja kuulemme myös kirjaamisvalmentajien valtakunnallisilla kesäpäivillä pidetyn esitelmän henkilöstön sopeutumisprosessista asiakirjahallinnon muutoksen pyörteissä Eksotessa Lopuksi kehitämme itse ja pakkaamme eväät reppuun ja jaksamme jatkaa kohti talvea.

Tutustu Oulun kirjaamisvalmentajaverkostopäivän ohjelmaan tästä ja suoraan ilmoittautumislinkkiin pääset tästä. Muistathan ilmoittautua viimeistään 15.10.2018, niin ehdimme järjestää tilat ja tarjoilut!


Syksyn 2018 Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmentajaverkoston kuulumisia

Seuraavan kerran tapaamme skypen kautta perjantaina 7.9.2018 kello 12 - 13.30. Asialistalla kuulumiset, ajankohtaiset uutiset sekä syksyn Pohjois-Pohjanmaan verkostopäivän 15.11.2018 suunnittelua. Laittakaa viestiä, jos verkostotapaamisen linkki on hukassa nina.peronius(at)poskelappi.fi.


Pop kirjaamisvalmentajat vahvasti mukana PoP -maakunnan Kanta-palveluihin liittymisen prosessissa

Pohjois-Pohjanmaalla sosiaalipalveluiden asiakastiedon Kanta-palveluihin liittymissuunnitelmat ovat jo pitkällä. Huhtikuussa on käynnistynyt laaja koulutus- ja kehittämisprosessi, jossa työstetään palvelutehtävittäin sekä yhdessä sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmää tulevaisuuden tarpeisiin. Kirjaamisvalmentajat ovat vahvasti mukana kehittämisessä.

Maakunnallisen kehittämistyön lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla jatkuvat organisaatioiden kirjaamisvalmennukset edelleen monessa kunnassa. Kevään 2018 toisessa verkostotapaamisessa kuultiin hyviä esimerkkejä toteutetuista koulutuksista. Seuraava verkostotapaaminen pidetään elo-syyskuun vaihteessa ja syyskaudelle suunnitellaan myös kirjaamisvalmentajapäivää viimevuotiseen tapaan.

Kansa-koulu 2 -hankkeen kuulumisia lisää Hankkeessa tapahtuu -osiossa.

 

 
Tietoa virtu.fi:stä