Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Kansa-koulu II Lapin valmentajaverkosto

Lapin valmentajaverkoston kuulumisia

Kevätkauden viimeinen Lapin Skypeverkosto 17.5.2019

Lapin kirjaamisvalmentajat kokoontuvat skypetapaamiseen perjantaina 17.5.2019 kello 13-15. Asialistalla ovat ajankohtaiset asiat ja kuulumiset sekä THL:n, hankkeen, Posken että kuntien suunnista. Posken alueella tapahtuu muutoksia hankkeen organsaatiossa! Samalla voidaan palautella mieleen THL:n Youtubevideoiden antia kirjaamisvalmentajille ja suunnitella syyskauden skype ja lähitapaamisia. Jos et ole saanut linkkiä, laita viestiä aluekoordinaattorille.


Kirjaamisvalmentajien kuulumisia Lapista

25.2.2019 Skypeverkoston tapaamiseen pääsi mukaan 10 kirjaamisvalmentajaa. Kunnissa on selkeästi ollut säpinää ja kirjaamisesta sekä Kantaan liittymisestä on ollut keskustelua ja ainakin vilkasta suunnittelua. Muutamassa kunnassa koulutetaan jo uutta kierrosta ja ainakin uusia työntekijöitä, jossakin ollaan vielä kuulolla ja odotellaan Kanta-liittymisen ratkaisuja. Keskustelussa tuli esille, että niissäkin kunnissa, joissa kovin laajalti ei olla koulutettu, on kirjaaminen noussut puheenaiheeksi ja on pohdittu sitä, miten kirjaamista saisi ajantasaisemmaksi ja asiakaslähtöiseksi. "Kirjoita, kuin asiakas istuisi olkapäälläsi" on osoittautunut hyväksi ohjeeksi laadukkaan ja selkeän tekstin kirjoittajille. Yhteistyötä toivotaan myös edelleen kuntien välillä ja ainakin Länsi-Lapissa sitä on tulossa. Käyttöön kannattaa ottaa myös vuoden 2019 aikana Kansa-koulu II -hankkeessa tuotettuja materiaaleja, joista löytyy tietoa mm. hankkeessa tapahtuu -kohdassa.


Kevään 2019 ensimmäinen  Lapin kirjaamisvalmentajien skypetapaaminen

Lapin kirjaamisvalmentajat on kutsuttu 25.2.2019 pidettävään Skype-kokoukseen. Aiheena perinteiseen tapaan  kuulumisten vaihtoa sekä ajankohtaisten asioiden päivitystä. Erityisesti tavoitteena on tuoda esille Kansa-koulu II -hankkeen uusien materiaalien hyödyntämistä kirjaamisvalmennuksissa.


Lapin verkostopäivänä tutustuttiin tulevaisuuden asiakaskertomusmerkintään

16.11.2018 kokoontuivat Lapin kirjaamisvalmentajat Rovaniemelle koko päivän verkostotapaamiseen. Ajankohtaisten kuulumisten lisäksi kuultiin esitelmät asiakasasiakirja-aineiston käyttämisestä tutkimukseen sekä Eksoten hekilöstön sopeutumisesta Kanta-palveluihin siirtymiseen. Lounastauon jälkeen perehdyttiin ryhmissä siihen, kuinka tulevaisuudessa kirjataan asiakaskertomusmerkintöjä. Lopussa suunniteltiin alkavan vuoden verkoston toimintaa ja arviointiin verkoston merkitystä kirjaamisvalmentajien tukena. Verkosto koettiin tärkeäksi tueksi: paikaksi, missä saa vertaistukea, kuulee uusinta tietoa ja jossa voi jakaa omia ajatuksiaan. Verkostopäiviä toivottiin edelleen, mutta skypetapaamisetkin hyväksyttiin myös.


Syksyn 2018 verkostopäivän ilmoittautuminen on avattu

Lapin kirjaamisvalmentajat kokoontuvat toivottavasti perinteiseksi muodostuvaan verkostopäivään Rovaniemelle perjantaina 16.11.2018. Paikka tarkentuu sen mukaan, paljonko osallistujia pääsee paikan päälle, etäyhteyttähän ei ikävä kyllä tassa tapaamisessa ole mahdollista käyttää. Ohjelmassa on ajankohtaisen tiedon ja yhteisen kehittämisen lisäksi asiaa sosiaalihuollon kirjausten käyttämisestä tutkimusaineistona sekä tutkijan näkökulmaa kirjaamisen haasteisiin. Sen puhuja varmistuu lokakuun aikana. Saamme myös kuulumisia valtakunnallisesta kärkihankkeesta Eksotesta ja kuulemme jo kirjaamisvalmentajien kesäpäivässä kovasti tykätyn puheenvuoron työyhteisön sopeutumisesta uuteen asiakastietojärjestelmään. Lopuksi pakataan reppuun jaksamista ja intoa tulevaan talveen.

Tutustu Lapin kirjaamisvalmentajien verkostopäivän ohjelmaan tästä. Suoraan ilmoittautumislinkkiin pääset myös tästä.


Syksyn 2018 Lapin valmentajaverkoston aikatauluja

Seuraavan kerran kokoonnumme verkostotapaamiseen skypellä perjantaina 14.9.2018 kello 14 - 15.30. Asialistalla kuulumiset sekä ajankohtaiset asiat ja suunnittelemme myös yhteistä verkostopäivää Rovaniemellä 16.11.2018. Jos 14.9. kutsu on hukassa, laita viestiä nina.peronius@poskelappi.fi.


Kevään 2018 aikana on kokoonnuttu skypen avulla jo kahdesti

Kirjaamisvalmentajaverkosto koetaan edelleen tarpeelliseksi myös Lapissa. Verkostotapaamisissa kuullaan uusimpia uutisia valtakunnallisesta sosiaalihuollon asiakirjahallinnon Kanta-palveluihin siirtymisestä mutta myös kuullaan naapurikuntien kokemuksia valmentamisesta.

Kunnissa odotellaan kovasti maakunnan ohjausta ja tukea Kanta-palveluihin liittymisen suhteen. Monessa kunnassa on jo lähdetty liikkeelle ja päivitetty tietosuojan omavalvontasuunitelmaa, tarkistettu, että myös sosiaalihuollon palveluyksiköt ovat merkittynä organisaatiorekisteriin ja saaneet OID-koodin ja kaikki sosiaalihuollon ammattilaiset ovat saaneet tai ainakin saamassa ammattihenkilöksi rekisteröitymisen Valviran Suosikki-rekisteriin. Lisäksi on tärkeää kartoittaa asiakirjoja ja miettiä, mikä kaikki muuttuu, kun siirrytään valtakunnallisesti yhtenäisiin palvelutehtäviin, asiakasprosesseihin ja asiakasasiakirjoihin.

Syksyn 2018 ensimmäinen verkostotapaaminen kutsutaan koolle elo-syyskuun vaihteen tienoilla. Tavoitteena on järjestää yksi kirjaamisvalmentajapäivä myös syksylle, ehkä joskus lokakuulla tavataan kaikkien kynnelle kykenevien kanssa ihan livenä!. Ajankohtaisia uutisia lisää Hankkeessa tapahtuu -osiossa.

 
Tietoa virtu.fi:stä