Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Kansa-koulu II Hankkeessa tapahtuu

Hankkeessa tapahtuu

31.12.2019Kansa-koulu2 -hanke on päättynyt. Kirjaamisvalmennusmateriaalit kootaan hankkeen valtakunnallisille sivuille »
Joulukuu 2019Joulukuussa julkaistiin kooste kirjaamisvalmentajille tehdyn kyselyn tuloksista, sen löydät täältä ».
Hanke päättyi joulukuun lopussa, mutta kirjaamisvalmentajille suunnatut materiaalit saatiin julkisiksi ja löytyvät Socomin sivuilta »
Kiitos kaikille hankkeessa mukanaolleille ja erityisesti Teille, alueemme kirjaamisvalmentajat! Työ kirjaamisen kehittämisen osalta jatkuu ja pyrimme tukemaan kirjaamisvalmentajien verkostoa Poskesta käsin myös jatkossa!
Marraskuu 2019 Kirjaamisvalmentajien verkostopäivät 12.11.2019 Oulussa ja 22.11.2019 Lapissa. Kirjaamisvalmentajia ohjeistetaan ottamaan Moodlesta materiaalit itselleen ennen vuoden vaihdetta, ennen kuin hanke loppuu.
Asiakastietolain luonnos viimein lausunnoille! Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi
Lokakuu 2019Kyselyn vastaamiseen annettiin pari viikkoa lisäaikaa, kun osalle verkostoista lähettäminen viivästyi yhteystietolistojen puuttuessa.
Asiakasasiakirjojen kuulemiskierros: THL pyytää lausuntoja palvelutehtäville yhteisistä asiakirjarakenteista 19.11.2019 mennessä. Lausuntokierros aloittaa vuoden 2020 loppuun asti kestävät kuulemiset, joiden pohjalta valmistellaan määräys sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista ja niiden tietosisällöistä.
Syyskuu 2019Kysely lähetetty kirjaamisvalmentajaverkostoille ympäri maan. Kirjaamisvalmentajia koulutettu yli 2 000 ja kirjaamisvalmentajien edelleen valmentamia sosiaalihuollon ammattilaisia yli 34 000.Pohjois-Suomen kirjaamisvalmentajaverkostot kokoontuivat syyskuussa etäyhteyksin.
Elokuu 2019Kysely kirjaamisvalmentajille tulossa!
Kysely kirjaamisvalmentajille hyödynnettäväksi osana hankkeen loppuarviointia sekä laajemmin kirjaamisen muutoksen näkyväksi tekemiseen. Kysely on laajennettu versio Kansa-koulun ensimmäisen vaiheen kyselystä ja aineisto kerätään nimettömänä. Kyselyyn vastanneet antavat suostumuksen siihen, että aineisto jää saataville tutkimuskäyttöön. Kansa-koulu II -hankkeen toimijoista Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus vastaa tiedon keruusta.
14.5.2019

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen Kansa-koulu II -hankkeen aluekoordinaattori vaihtuu. 1.8.2019 alkaen 50 % työntekijänä aloittaa Posken suunnittelijana toimiva Maria Martin. Marian saa kiinni sähköpostilla etunimi.sukunimi@poskelappi.fi tai numerosta 040 732 9843.

10.5.2019

Tutustu Posken alueen kirjaamisvalmennusten tilanteeseen karttakuvien kautta. Karttapohjista näet Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan tilanteen yhdellä silmäyksellä. Huomioi, että kirjaamisvalmentajat ja valmennetut on kirjattu sen mukaisesti, missä he ovat olleet valmennuksen aikana - kartta ei huomioi esimerkiksi kirjaamisvalmentajien siirtymistä toisen kunnan palvelukseen.Jos huomaat virheen, ota yhteyttä aluekoordinaattoriin!

Lapin kirjaamisvalmennustilanne 4/2019

Pohjois-Pohjanmaan kirjaamisvalmennustilanne 4/2019

28.1.2019

Kaikesta Kansa-koulu II -hankkeen ja muusta Sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittämisen tueksi saatavasta valmennuksesta on nyt koottu tiivis kuvaus. Kanta-palveluun liittyminen vaatii paljon opiskelua - ja se kannattaa aloittaa jo nyt! Lue tästä, mitä kaikkea tukea on tarjolla.

27.12.2018

Ilmoittautuminen pääkäyttäjille ja arkistovastaaville suunnatuile kirjaamivalmennuksen tietopaketteihin on alkanut. Puolen päivän tietopakettiaikoja on nyt avattu tammi-helmikuulle. Lue lisää ja ilmoittaudu sinulle sopivimpaan päivään. Jos kunnastanne useampi on kiinostunut: kokoa ryhmä samaan tilaan kuulolle ja huolehdi, että vain se ilmoittautuu, kenelle skypelinkki toimitetaan. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Sosiaalihuollon esimiehille suunnattu tietopaketti on nauhoitettu. Sen julkaisusta tiedotetaan erikseen.

23.10.2018

Nyt on helppo tutustua ensi vuosikymmenellä käyttöön valtakunnallisesti tuleviin sosiaalihuollon määrämuotoisiin asiakasasiakirjoihin, jotka tallentuvat rakenteisena asiakastietona suoraan Kantaan. Samalla voit perehtyä myös tietokomponentteihin, joiden avulla vältytään kirjaamassa samaa tietoa uudelleen ja uudelleen: tieto siirtyy automaattisesti ja se tulee vain tarkistaa asiakastilanteessa.

Asiakirjoja on helppo hakea eri hakutoiminnallisuuksien kautta ja myös palautteen antaminen on tehty helpoksi. Tutustu siis www.sosmeta.fi -palveluun. Samasta paikasta löydät myös aina uusimman Sosiaalihuollon tiedonhallinnan sanaston.

21.9.2018

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin kirjaamisvalmentajien verkostopäivien ohjelmat ovat valmistuneet ja ilmoittautuminen avattu. Tutustu ohjelmaan verkostojen sivuilla ja tule kuulemaan uusinta tietoa ja pohtimaan kirjaamisvalmentajien roolia sosiaalihuollon tiedonhallinnan muutoksen pyörteissä.

10.9.2018

Kansa-koulu-hankkeen 1.8.2015 - 31.12.2017 valtakunnallinen loppuraportti on julkaistu. Se löytyy THL:n sivulta. Suoraan pääset raporttia lukemaan tästä. Posken hankeosion raportti on myös nyt luettavissa. Se löytyy tästä.

27.8.2018

Sosiaalihuollon tiedonhallinnan syksyn tärkeimmät seminaarit lähestyvät. Lue lisää 31.10. Kantarelli ja 1.11.2018 Sontikka -seminaareista THL:n tapahtumakalenterista.

27.8.2018

Kansa-koulu II -hankkeen tiedote 3/2018 on ilmestynyt. Yksityisten valmennukset täyttyvät kovaa vauhtia ja hankkeessa mukana oleville oppilaitoksille kirjaamisvalmennukset käynnistyvät lokakuussa. Esimiesten osalta pilotit ovat meneillään ja pääkäyttäjien sekä arkistotoimijoiden tietopaketit valmistuvat marraskuussa. Lue tarkemmin tiedotteesta 3/2018.

20.6.2018

Ilmoitautuminen yksityisten palveluntuottajien kolmipäivisiin kirjaamisvalmentajavalmennuksiin on avautunut. Valmentajavalmennus maksaa 150€ ja sillä saa valmennuksen sekä oikeuden valmentaa edelleen sekä siihen liittyvän materiaalin.

Lue lisää tästä sekä Kansa-koulu II -hankkeen muista tulevista valmennuksista tiedotteesta 2/2018.

25.5.2018

Kansa-koulu 2 -hanke kesäaikana Posken alueella etenee pääsääntöisesti lomaillen. Sähköposti toimii koko ajan, eli jos tulee kysyttävää, ole yhteydessä.

Elokuusta alkaen jatkamme valmentajaverkostojen toimintaa ja syksyn aikana käynnistyvät vähitellen myös hankkeen valmenukset esimiehille, oppilaitoksille, yksityisille palvelutuottajille sekä myös pääkäyttäjille ja asiakirjahallinnosta vastaaville.

25.5.2018

Kirjaamisvalmentajia on valmennettu Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla jo 210. Viimeisin ryhmä, 31 uutta kirjaamisvalmentajaa, valmistuu toukokouussa 2018. Valtakunnallisesti kirjaamisvalmentajia on pian reilut 1800 ja organisaatioissa on valmennettu jo noin 15 000 sosiaalihuollossa työskentelevää ammatilaista. Tällä hetkellä noin joka viides sosiaalihuollossa työskentelevä ammattilainen on saanut perustiedot sosiaalihuollon asiakirjojen muutoksesta ja Kanta-palveluihin siirtymisestä.

25.5.2018

Oulun ammattikorkeakoulun kirjaamisvalmentajat Päivi Tervasoff ja Elisa Laukkanen ovat kirjoittaneet artikkelin sosiaalihuollon määrämuotoisesta kirjaamisesta. He avaavat ePookissa blogina julkaistussa kirjoituksessaan myös sitä, miten tuleville ammattilaisille tullaan opettamaan kirjaamista. Koko artikkelin voit lukea tästä.

 27.4.2018

Kirjaamisvalmentajavalmennusta yksityisille palveluntuottajille on tarjolla syksystä 2018 alkaen. Nyt kartoitetaan koulutuksen tarvetta. Linkki kyselyyn on tässä.  Kansa-koulu 2 -hankkeen tiedotteessa 1-2018 kerrotaan asiasta lisää. Lue se tästä.

10.4.2018   Joko olette aloittaneet sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen kartoituksen? Kansa-koulu -hankkeessa kehitetty kartoitustyökalu, sen käyttöohjeet sekä tietoa käyttöönoton tueksi tarkoitetuista kyselytunneista löytyy osoitteesta www.socom.fi
Seuraava kyselytunti on jo 4.5.2018 kello 13-14 ja siihen tulee ilmoittautua viimeistään 27.4.2018 tästä.
10.4.2018

Pohjois-Suomen viimeinen kuntaorganisaatioiden kirjaamisvalmentajavalmennusryhmä  aloittaa etäopintonsa 18.4.2018. Mukana on 30 ammattilaista Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnista: 12 Lapista, 10 Oulun kaupungista ja 8 muualta Pohjois-Pohjanmaalta.

10.4.2018 Kansa-koulu II -hankkeessa käynnistyvät valtakunnalliset Kirjaamisvalmennus - tietopaketit aluksi kirjaamista ohjaaville ja käyttöoikeuksia arvioiville esimiehille pilottiryhminä touko-kesäkuussa ja syksyllä 2018 sitten osin omina kokonaisuuksinaan pääkäyttäjille sekä arkistovastaaville. Lisäksi syksyllä käynnistyvät yksityisille palveluntuottajille suunnatut kirjaamisvalmentajavalmennukset. Oppilaitoksille suunnataan lyhyempää tietopakettia laajemmin sekä pidempää valmennuspakettia ja nekin valmistuvat syksyn alkupuolella. Lue Kansa-koulu II -hankkeesta lisää www.socom.fi/kansa-koulu
 
Tietoa virtu.fi:stä