Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

virtu.fi

Virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Omat työkalutPääsivu virtu.fi Rovaniemi Omahoitolomake

Omahoitolomake

lääkärillä on tablettitietokone kädessä

Faktat

Tiedon vastaanottavatinfo

  • Terveysasemien hoitohenkilökunta

Omahoito on sitä, kuinka itse huolehdit terveydestäsi ja sairauksien hoidosta terveydenhuollon ammattilaisten tuella. Omahoitoa ovat ravintoon, liikuntaan, tupakointiin, alkoholiin ym. elämäntapoihin liittyvät päätöksesi ja tekosi. Siihen sisältyy myös sairauksien lääkehoito ja omatoiminen terveydentilan seuranta.

Omahoitoon panostaminen kannattaa, sillä aktiivisella omahoidolla voidaan ehkäistä pitkäaikaissairauksien ja niiden liitännäissairauksien syntyminen sekä ylläpitää jo syntyneen sairauden hyvää hoitotasapainoa.

Tässä palvelussa voit täyttää ja lähettää omahoitolomakkeen sähköisesti ennen kontrollikäyntiäsi. Siinä kysytään mm. ravinto- ja liikuntatottumuksista. Lisäksi voit täydentää verenpaineen ja verensokerin seurannan sekä lääkelistan. Vastaanotolla teemme yhdessä vastaustesi ja keskustelun pohjalta yksilöllisen hoitosuunnitelman, johon kirjataan omahoitosi tarpeet ja tavoitteet. Mieti valmiiksi, mitä tavoitteita sinulla on perussairautesi hoidossa!
Avaa tästä tulostettava esite palvelusta.

Miten toimin?

  1. Valitse oma terveysasemasi klikkaamalla nimeä
  2. Valinnan jälkeen kirjaudut palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.
    • Jos käytät palvelua ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään kirjauduttuasi sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero.
  3. Täytä omahoitolomake ja napsauta Lähetä-painiketta.Saat viestin, kun lomake on vastaanotettu. Voit myös tehdä lomakkeeseen välitallennuksen, eli täyttää ensin osan tiedoista, tallentaa ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.
    • Verenpaine- ja verensokeriseuranta vaatii mittaamisen ja arvojen kirjaamisen etukäteen useammalta päivältä. Tähän voit käyttää verkkosivuilta löytyviä pdf-lomakkeita tai laittaa arvot paperille ja täyttää sähköisen lomakkeen yhdellä kertaa.
    • Pef-mittauksen verkkolomakkeen voi ladata ja tallentaa omalle koneelle osoitteesta Pef-mittauksen seurantalomake (valitse PEF-vuorokausiseuranta). Lomake täytetään, ja lähetetään PDF-liitetiedostona omahoitolomakkeen kautta.
Lisätietoa
Tietoturva
virtu.fi-asiointi on turvallista.
Lue lisää  (pdf, 433 kt)
 
Tietoa virtu.fi:stä