Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

virtu.fi

Virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Omat työkalutPääsivu virtu.fi Ammattilaiset Verkkokonsultaatio Tiedote asiakkaalle

Tiedote asiakkaalle


Hyvä sosiaalialan asiakas!

  • Tämä verkkokonsultaatiopalvelu auttaa kansalaisia saamaan oikea-aikaista ja asiantuntevaa palvelua sosiaalialan kysymyksissä. Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sosiaali- ja terveysalan työntekijät voivat kysyä neuvoa asiantuntijoilta verkkopalveluna. Voitte halutessanne osallistua kysymyksen kirjoittamiseen.    
  • Verkkopalvelussa kysyminen ja vastaaminen tapahtuu suojatussa tietokannassa, jossa työntekijän kysymyksen näkevät vain asiantuntijaryhmä, jolle kysymys lähetetään. Asiantuntijat vastaavat kysymykseen 5 vuorokauden kuluessa. Verkkokonsulteilla on vaitiolovelvollisuus kysymyksen sisällön suhteen.
  • Vaikka työntekijän konsultaatiokysymys koskee Teitä tai perhettänne, kysymykseen ei tarvitse liittää tunnistetietoja kuten nimiä, sosiaaliturvatunnuksia tai osoitteita. Jos kysymyksen pohjalta Te tai perheenne voitte tulla tunnistetuksi, työntekijä pyytää Teiltä kirjallisen suostumuksen konsultaatioon (Sosiaalihuollon asiakaslaki 2000/16 §).
  • Annettava vastaus perustuu työntekijän antamiin tietoihin ja mahdollisesti Teidän omaan kertomukseen, joka liitetään työntekijän kysymykseen. Kun asiantuntijaryhmän konsultaatiovastaus saapuu työntekijällenne, voitte pyytää, että hän näyttää sen Teille ja/tai perheellenne.
  • Verkkokonsultit pyrkivät asiantuntemuksellaan tukemaan kansalaisia, perheitä ja sosiaalialan työntekijöitä. Palvelu ei korvaa sosiaalityöntekijän tai muun ammattihenkilön antamaa neuvontaa, ohjausta tai tukea.

Jos Teillä on kysyttävää tästä palvelusta tai haluatte antaa siitä palautetta, voitte ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen:

Tietoturva
virtu.fi-asiointi on turvallista.
Lue lisää  (pdf, 433 kt)
Kysymyksiä ja vastauksia
Toimitetut kysymykset ja vastaukset julkaistaan aihealueittain
 
Tietoa virtu.fi:stä