Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

virtu.fi

Virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Omat työkalutPääsivu virtu.fi Ammattilaiset Verkkokonsultaatio Ohje konsultaatiopalvelun käyttöön

Ohje konsultaatiopalvelun käyttöön


Ohje työntekijälle

  • Verkkokonsultit pyrkivät asiantuntemuksellaan tukemaan Sinua niissä työhösi liittyvissä pulmatilanteissa, joihin kaipaat konsultaatioapua. Työstäsi vastaat kuitenkin itsenäisesti etkä voi perustella päätöksiäsi konsultaatiota antaneiden asiantuntijoiden neuvonannoilla. Annettava vastaus tai neuvonanto perustuu antamiisi tietoihin, joten huomioi, että kysymyksesi sisältää asian kannalta oleellisen informaation.
  • Asiantuntijaryhmä vastaa kysymykseesi 5 vuorokauden kuluessa. Voit kysyä verkkokonsulteilta samassa asiassa useampia jatkokysymyksiä ja tarkentaa asiaa. Konsultaatioprosessi loppuu, kun kysyjänä päätät prosessin.
  • Konsultaatiopalvelu on käyttäjilleen maksutonta. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus vastaa konsultaation aiheuttamista kustannuksista.
  • Jos kysymyksesi koskee asiakasta tai asiakasperhettä, neuvottele asiakkaan kanssa ja pyydä häneltä lupa konsultaatioon (Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 812/2000 16§). Asiakas voi halutessaan osallistua kysymyksen tekoon. Näytä asiakkaalle saamasi konsultaatiovastaus. Jos kysymyksesi on yleisluontoinen eikä koske tiettyä asiakasta tai perhettä, lupaa ei tarvita.
  • Palvelu on SSL-suojattu. Kysymykset ja vastaukset näkevät vain kysyjä, asiantuntijaryhmään kuuluvat konsultit.. Konsultaatioalueen järjestelmänvalvojina toimivat Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta ja CSam Health Oy. Verkkokonsulteilla ja palvelun kehittäjillä on vaitiolovelvollisuus kysymysten sisältämien tietojen osalta. Palvelun rekisteriselosteeseen voi tutustua klikkaamalla rekisteriseloste- linkkiä.
  • Kysymykset tehdään asiantuntijaryhmän esittelykortin yläreunassa olevan linkin kautta henkilökohtaisia tunnuksia käyttämällä. Saat viestin sähköpostiisi, kun vastaus saapuu. Vastaukset löytyvät verkkokonsultaatiosivulta linkistä: http://www.sosiaalijaterveyspalvelut.fi/asiantuntijat
  • Konsultaation kysyjänä säilytät saamasi vastaukset asiakaspapereissa silloin, kun kysymyksesi koskee asiakkaan asiaa. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ei säilytä tietoja. Säännöllisin väliajoin poistamme kaikki kysymykset ja vastaukset tietokannasta.
  • Toivomme, että käytät rohkeasti konsultaatiopalvelua.

Jos Sinulla on kysyttävää tästä palvelusta tai haluat antaa siitä palautetta, voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen:

Suunnittelija
Maarit Pirttijärvi
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
puh. 040 5440 524, sähköposti: etunimi.sukunimi@poskelappi.fi

Tietoturva
virtu.fi-asiointi on turvallista.
Lue lisää  (pdf, 433 kt)
Kysymyksiä ja vastauksia
Toimitetut kysymykset ja vastaukset julkaistaan aihealueittain
 
Tietoa virtu.fi:stä