Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu uutiset Wanted: Sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnin kokemuksia

Wanted: Sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnin kokemuksia

Kirjoita työhyvinvoinnin kokemuksistasi!

Hei!

Olen sosiaalityön opiskelija Lapin yliopistossa ja teen pro gradu -tutkielmaa sosiaalitoimiston sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnista. Sosiaalityötä ilmennetään usein negaatioiden kautta; puhutaan jaksamisen puutteesta ja jopa uupumuksesta, joten olen kiinnostunut tutkimaan, minkä tekijöiden valossa työssä voi voida myös hyvin.

Työhyvinvointi on laaja ilmiö. Sen kokeminen on aina yksilöllistä ja siihen vaikuttavat kunnallinen konteksti, työympäristö, -yhteisö, johtaminen ja osaamisen vaatimukset, mutta myös henkilökohtaiset asiat. Tutkimuksessani tarkastelen työhyvinvointia sen myönteisestä lähtökohdasta eli työn imun näkökulmasta. Työn imu kuvaa työntekijän kokemuksia tarmokkuudesta, omistautumisesta ja työhön uppoutumisesta. Viitekehyksenä tutkimuksessani on voimaantuminen. Voimaantuminen on omakohtainen prosessi, mutta omakohtaisten piirteiden lisäksi ympäristön sosiaaliset rakenteet ja olosuhteet vaikuttavat myös voimaantumisen kokemuksiin. Tutkimukseni tarkoituksena on saada tietoa työhyvinvoinnista työn imun valossa sekä työhyvinvointiin vaikuttavista voimaannuttavista kokemuksista.

Etsin Sinua sosiaalitoimistossa työskentelevä sosiaalityöntekijä. Pyydän Sinua kirjoittamaan vapaamuotoisesti kokemuksistasi työhyvinvoinnista. Kerro ainakin siitä, mitkä tekijät työssäsi tuottavat kokemusta onnistumisesta, osaamisesta ja vaikuttamisesta työprosessin haastavuudesta huolimatta ja siitä, mitkä tekijät tukevat Sinua ja antavat voi-mavaroja haastaviin työprosesseihin. Lisäksi kerro kirjoituksessasi ikäsi ja sukupuolesi sekä koulutustaustasi ja milloin olet tutkinnot suorittanut. Kerro myös, millaisessa sosiaalitoimiston toimipisteessä työskentelet, mikä on kunnan asukasmäärä ja kauanko olet ollut töissä sosiaalialalla ja nykyisessä työpaikassasi.

Kirjoituksen pituuden voit määrätä itse. Voit kirjoittaa omalla nimellä tai nimimerkillä. Käsittelen kirjoitukset täysin luottamuksellisesti, tutkimuseettisiä periaatteita noudattaen siten, ettei kenenkään henkilöllisyys tule ilmi missään vaiheessa tutkimusprosessia.

Lähetä kirjoituksesi sähköpostitse osoitteeseen pikarppi@ulapland.fi tai kirjeitse osoitteeseen: Pauliina Karppinen, Metsämuseontie 26 D 15, 96460 Rovaniemi. Toivon kir-joituksesi olevan perillä viimeistään 7.12.2010. Pro gradu -tutkielmani valmistuu syksyllä 2011 ja on saatavilla Lapin yliopiston pääkirjastosta sekä toimitan sen pyynnöstä pdf -muodossa. Annan mielelläni lisätietoja tutkimuksesta.

Pauliina Karppinen
e-mail: pikarppi@ulapland.fi
ja
ohjaaja
Merja Laitinen (YTT)
e-mail: merja.laitinen@ulapland.fi
Gsm: + 358 (0)40 509 2153

Tietoa virtu.fi:stä