Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu uutiset Henkilökohtaisen avun tunti-ilmoituksen sähköistäminen

Henkilökohtaisen avun tunti-ilmoituksen sähköistäminen

virtu.fi -hankkeessa on sähköistetty henkilökohtaisen avun tunti-ilmoitus yhdessä käyttäjien kanssa. Työn tavoitteena on ollut lisätä vammaisten henkilöiden itsemäräämisoikeutta ja helpottaa työnantajana toimimista. Samalla se yksinkertaistaa vammaispalvelussa tunti-ilmoitusten vastaanottamista.

Nykyinen henkilökohtainen avustaja -järjestelmä muodostuu VPL:n (Vammaispalvelulain) nojalla ja siinä on kolme osapuolta:
  • Vammainen henkilö, joka tarvitsee toisen henkilön teknisluonteista avustusta selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan. Toimii oman avustajansa työnantajana ja hänellä on työnantajuuteen perustuvat oikeudet ja velvollisuudet.
  • Henkilökohtainen avustaja, joka toimii suorassa työsuhteessa vammaiseen henkilöön.
  • Kunta, joka toimii rahoittajana – ei työnantajana. Määrittelee käytettävissä olevan tuntimäärän avustajapalvelulle ja maksaa tunti-ilmoituksen pohjalta palkan.

Suunnittelutyöhön on osallistunut Rovaniemen kaupungin sosiaalipalvelukeskuksen työntekijöitä ja avustajien työnantajia. Heidän osallistuminen suunnittelutyöhön on ollut tärkeää, jotta suunnittelussa on pystytty ottamaan huomioon heidän tarpeensa. Palvelua on pilotoitu kesän ajan noin 10 työnantajan kanssa ja palvelu on vastannut heidän tarpeisiinsa. Nyt palvelu on käytteenotettavissa myös muissa Lapin kunnissa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Maarit Pirttijärveen
maarit.pirttijarvi(at)poskelappi.fi tai 040 5440 524

Lue lisää palvelun suunnittelusta »

Tietoa virtu.fi:stä