Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu uutiset STM: Sosiaalihuollon ammattihenkilö- ja tehtävärakenteesta tehdään valtakunnallinen selvitys

STM: Sosiaalihuollon ammattihenkilö- ja tehtävärakenteesta tehdään valtakunnallinen selvitys

STM:n tiedote 4/2018 »

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa selvittää, millainen on sosiaalihuollon ammattihenkilö- ja tehtävärakenne eri puolella Suomea. Tätä varten tehdään valtakunnallinen selvitys, joka valmistuu kesään mennessä.

Tavoitteena on saada kattava valtakunnallinen sekä maakuntakohtainen kuva sosiaalihuollon tehtävissä työskentelevien ammattihenkilöiden määrästä, saatavuudesta ja poistuvuudesta eri alueilla ja eri palvelutehtävissä.

Sosiaalihuollon toimintayksiköiden esimiehille tai vastaaville lähetetään tammikuun aikana kysely, jossa kysytään muun muassa henkilöstön sijoittumisesta sosiaalihuollon eri tehtäviin sekä kelpoisuusehdot täyttävien työntekijöiden saatavuudesta, poistuvuudesta ja sen syistä. Lisäksi toivotaan esimiesten näkemyksiä henkilöstötilanteen kehittymisestä tulevaisuudessa. Kyselyyn vastaaminen on tärkeää, sillä vastaukset antavat perustan laajan asiantuntijajoukon tekemille sosiaalihuollon kehittämis- ja koulutustarvearvioille.

Selvityksen toteuttaa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (POSKE).

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Petri Vuorijärvi, POSKE, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, p. 040 357 2043 tai etunimi.sukunimi@oamk.fi
Sosiaalineuvos Juha Luomala, STM, p. 0295 163 492 tai etunimi.sukunimi@stm.fi

Tietoa virtu.fi:stä