Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu uutiset Lapin digiNepsyn kevätkuulumisia (15.4.2020)

Lapin digiNepsyn kevätkuulumisia (15.4.2020)

Lapin digiNepsy-klinikka hanke on alkuvuodesta jalkautunut maakuntaan kuntakierroksille. Hankkeessahan on tarkoitus kehittää ja pilotoida erilaisia palveluita kuuden eri maakunnan kaupungin/kunnan kanssa sekä digitalisoida ne. Kuntapilotit ovat seuraavat:

  • Rovaniemi: ”Neuropsykiatrinen ohjaaja ja valmentaja –koulutus 2020”
  • Inari: ”Etäkonsultaatio –pilotti/Inarin kunta: Moniammatillisuuden täydentäminen, etäkuntoutusohjaus sekä nepsy-nuoren opiskelupolun tukeminen ja toimintakyvyn parantaminen”
  • Kittilä: ”Etäkonsultaatio – ja etävastaanotto -pilotti Kittilän kunta: Moniammatillisuuden täydentäminen, etäkuntoutusohjaus sekä nepsy-nuoren toimintakyvyn tukeminen ja parantaminen”
  • Kemijärvi: ”Osatyökyisen tuki –pilotti / Kemijärven kaupunki ja Saura-säätiö”
  • Kemi: ”Oman arjen ja asumisen taitojen hallinta / Kemin Kaupunki”
  • Ranua: ”Nuoren interaktiivinen –pilotti / Ranuan kunta

Helmikuun järjestettiin kuntatyöpajat Ivalossa ja Kittilässä alueellisten kuntapilottien käynnistämiseksi. Hyvin käynnistynyt jalkautuminen maakuntiin kuitenkin pysähtyi koronapandemian nopean leviämisen seurauksena ja Ranualle maaliskuulle kaavailtu kuntatyöpaja jouduttiin järjestämään digi-yhteyksiä hyödyntäen. Myös kevään muut tulevat kuntatyöpajat ja pilottikuntien suunnitelmien konkretisoinnit tulevat tapahtumaan digitaalisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja hyödyntäen. Vaikkakaan ihmiset eivät konkreettisesti liiku – niin tieto, ajatukset ja ideat liikkuvat, verkon välitykselläkin.

Helmikuussa Rovaniemellä käynnistynyt Neuropsykiatrinen valmentaja ja ohjaaja koulutus jatkui 25 ja 26 maaliskuuta Porokadun oppilaitoksen tiloissa, opiskelijat etäyhteyden takana ja hankeväki ja kouluttajat paikan päällä ja osin etänä opetusta tuottaen. 25 päivän opetustarjonta oli avoin ja muun muassa Redun opiskelijoita ja opettajia sekä Lshp edustajia seurasi opetusta parhaimmillaan 84 henkilöä etäyhteyksien päässä. Seuraavat lähiopetuspäivät ovat 13 ja 14.5 samalla sapluunalla järjestettynä.

Digi-vertaistukiryhmä nepsy-nuorille käynnistyi 15 huhtikuuta. Ryhmä kokoontuu aina keskiviikkoisin klo 15-16. Ryhmä on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille, jotka ovat autisminkirjolla tai joilla on ADHD. Etätapaamisissa edetään ryhmälähtöisesti ja siellä voidaan käsitellä muun muassa etäkoulua, harrastuksia, kaverisuhteita ja rentoutumistaitoja. Etäyhteysohjelmana käytetään Teamsiä. Liittymispyynnöt voi osoittaa: emmi.hallikainen@kolpene.fi / 040-5715999

Hankkeen tulevaan toimintaan kuuluu myös päivittää ja digitalisoida vuonna 2008 julkaistu ”Työnhaun työkirja autismin kirjon henkilöille” yhteistyössä Kemijärven kaupungin, Saura-säätiön ja Autismiliiton kanssa.

Tietoa virtu.fi:stä