Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu uutiset Kysely kuntalaisille ja yhteistyökumppaneille sosiaalihuollon tai sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien siirtämisestä Lapin sairaanhoitopiirille

Kysely kuntalaisille ja yhteistyökumppaneille sosiaalihuollon tai sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien siirtämisestä Lapin sairaanhoitopiirille

nepsyt.jpg

Muonion ja Enontekiön kunnat selvittävät sosiaalihuollon tehtävien järjestämisvastuun siirtämistä Lapin sairaanhoitopiirille, ja Itä-Lapissa tehdään samankaltaista selvitystyötä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun siirrosta Lapin sairaanhoitopiirille. Selvitystyössä on mukana Lapin sairaanhoitopiirin ja kuntien toimijoiden lisäksi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen Lapin toimintayksikkö. Järjestämisvastuun siirto tarkoittaa, että kaikki vastuut ja velvoitteet siirtyvät sairaanhoitopiirille ja kunnalle jää velvoite korvata palveluiden järjestämisen kustannukset.

Selvityksen tavoitteena on luoda yleiskuva siitä, mitä järjestämisvastuun siirto tarkoittaisi kuntien ja Lapin sairaanhoitopiirin kannalta. Selvitys hyödyttää myös tulevaisuuden maakunnan valmistelutyötä. Selvitys laaditaan huhtikuun loppuun mennessä.

Kuntien asukkaille ja yhteistyötahoille osoitetun kyselyn avulla selvitetään heidän näkemyksiään siirtoon liittyen. Se on avoinna huhtikuun loppuun asti ja esille nousseita asioita hyödynnetään selvitystyössä.

Vastaa kyselyyn »

Tietoa virtu.fi:stä