Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Saamelaisten palvelut

Birgenveahkki - Saamelaisten hyvinvointi

Sámiid buresveadjima veahkkin buvttaduvvojit sierralagan sámegielat ja sámekultuvrii vuođđuduvvon bálvalusat. Bálvalusaid buvttadeapmi lea easkka álgán ja bálvalusaid ovddidit olles áigge ovttasbarggus sierra doaibmasurggiin. Saamelaisten hyvinvoinnin tueksi tuotetaan erilaisia saamenkielisiä ja kulttuurilähtöisiä palveluja. Palvelutuotanto on vielä nuorta ja palveluja kehitetään jatkuvasti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

lk_hanki

Saamenkielisten sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden sekä sivi-sote-ammattilaisten valtakunnallinen selvitys 2018

Kysely koskee ensisijaisesti saamenkielisiä sivistys- sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa sekä tulevaisuuden sote-osaajia oppilaitoksissa. Vastausaikaa on 7.12.2018 asti.»

Gažadeapmi guoská vuosttaš sajis sámegielat čuvgehus ja sosiála- ja dearvvašvuohtasuorggi ámmátolbmuid gielddain, servviin, searvegottiin ja boahtteáiggi sode-ámmátolbmuid iešguđet oahppolágádusas. Vástidán áiggi lea 7.12.2018 rádjai.»

ihminen_yhteiso

Olmmoš ja Searvvuš - Ihminen ja yhteisö

Bargoneavvut buresveadjima ovddideapmái ja dieđut ja liŋkkat servodaga bálvalusaid ovddideapmái »

Välineitä oman hyvinvoinnin edistämiseen ja tietoja ja linkkejä yhteisöllisten palvelujen kehittämiseen »

yhteiskunta

Servodat - Yhteiskunta

Sámegielat bálvalusat leat sihkkaraston sosiála- ja dearvvasvuohtasuorggi láhkaásaheamis. Almmoshálddahus fállá dehaleamos sosiala- ja dearvvasvuohtabálvalusaid sámegillii. »

Saamenkieliset palvelut on turvattu sosiaali- ja terveysalan lainsäädännössä. Julkishallinto tarjoaa tärkeimpiä sosiaali- ja terveyspalveluja saamenkielisinä. »

Tietoa virtu.fi:stä