Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Poske Tapahtumat Puheista tekoihin! Ylisukupolvisten ongelmien kohtaaminen ja ehkäiseminen lastensuojelussa ja sosiaalipalveluissa -seminaari 6.11.2015, Helsinki tai etäyhteyksillä

Puheista tekoihin! Ylisukupolvisten ongelmien kohtaaminen ja ehkäiseminen lastensuojelussa ja sosiaalipalveluissa -seminaari 6.11.2015, Helsinki tai etäyhteyksillä

Ymmärrämmekö ylisukupolvisuutta ilmiönä? Tiedämmekö, mikä palvelujärjestelmän toiminnassa estää inhimillisten ja kokonaisvaltaisten palvelujen tarjoamisen? Mitä pitäisi tehdä toisin asiakastyössä, palveluiden johtamisessa sekä lapsi- ja perhepolitiikan ohjauksessa?

Hallitusohjelman kärkihankkeet korostavat lapsi- ja perhepalvelujen asiakaslähtöisyyttä ja eriarvoisuuden vähentämistä. Tavoitteena on myös kehittää palveluja hallintorajat ylittäen ja byrokratiaa vähentäen. Näihin tavoitteisiin on helppo yhtyä. Mutta miten ne kääntyvät käytännön tekemiseksi palveluiden organisoinnissa, johtamisessa ja käytännön asiakastyössä?

Sosiaalipalveluissa ja lastensuojelussa kohdataan lasten, aikuisten ja perheiden mutkistuneita ja pitkittyneitä, usein jopa ylisukupolvisia ongelmia. Palvelujärjestelmä vaikuttaa niiden edessä usein hampaattomalta. Monet kokevat, että järjestelmä ei auta, vaan kuormittaa lisää.

Seminaari nostaa esiin ylisukupolvisuuden lapsia, aikuisia ja perheitä koskettavana ilmiönä, jonka äärellä tarvitaan uudenlaista ajattelua kaikilla tasoilla: ruohonjuurelta organisaatioiden johtoon ja päätöksentekoon. Seminaari on tarkoitettu erityisesti kuntien johdolle, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkon kautta tästä linkistä. Esitykset tallennetaan ja niitä voi katsoa kuukauden seminaarin jälkeen.

Valtakunnallisen seminaarin järjestävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kansallinen lastensuojelun kehittämishanke LaskeTut yhdessä Soccan Heikki Waris -instituutin, Helsingin yliopiston sosiaalityön laitoksen ja Pääkaupunkiseudun Praksis-verkoston kanssa.

Ohjelma

Materiaalit

Milloin 06.11.2015
alkaa 08.30 loppuu 15.45
Missä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päärakennus, Mannerheimintie 166, Helsinki
Lisää tapahtuma kalenteriisi
klikkaamalla linkkiä
vCal-formaatissa
iCal-formaatissa
Kalenteri
lokakuu
« lokakuu 2021 »
matiketopelasu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Tietoa virtu.fi:stä