Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Palveluiden kehittäminen Terveyden edistäminen

Terveyden edistäminen

Terveyden edistämisessä kehitettiin PaKaste -hankkeessa vuosina 2009–2013 terveyden edistämisen rakenteita, elintapaohjausta ja väestöstrategiaa.

Terveyden edistämisen rakenteiden kehittämisessä tehtiin yhteistyötä Lapin kunnissa toimivien terveyden edistämisen yhdyshenkilöiden ja poikkihallinnollisten terveyden edistämisen työryhmien kanssa sekä tuettiin sähköisen hyvinvointikertomuksen käyttöönottoa kunnissa.

Elintapaohjaukseen jalkautettiin Päijät-Hämeessä kehitettyä ja tutkittua Ikihyvä -elämäntapaohjausprosessia, joka antaa selkeän mallin aikuistyypin diabeteksen seulontaan ja riskihenkilöiden elämäntapaohjaukseen ryhmässä. PaKasteen aikana Lappiin koulutettiin Ikihyvä-ohjaajia ja tuettiin ryhmätoiminnan aloittamista sekä järjestettiin ryhmänohjaajille kehittymispäiviä.

Väestöstrategiana toteutettiin Rytmittömät -kampanja, jonka teemana ovat elämän rytmit. Kampanjaan kuuluu neljä Rytmittömät -hahmoa, joilla jokaisella on jokin rytmi hukassa. Hahmoilla on omat sarjakuvat, jotka ilmestyivät Lapissa paikallislehdissä. Yleisötapahtumiin lainattava Rytmipyörä-toimintapiste ja Rytmittömät live-hahmot herättelevät lappilaisia miettimään omia rytmejään rytmitestien avulla. Rytmittömät kampanjan materiaali on käytettävissä netissä www.rytmittömät.fi.

 

 
Tietoa virtu.fi:stä