Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Läheisneuvonpito

Läheisneuvonpitotilaus

Tilaa läheisneuvonpito neuvonpito.jpg

Läheisiltä tukea ja apua

Läheisneuvonpito on työmenetelmä, jolla vahvistetaan omaisten ja läheisten ihmisten toimintaa lapsen, nuoren, aikuisen tai vanhan ihmisen tukiverkostona ja voimavarana. Läheisneuvonpidossa tehdään ihmistä koskevia päätöksiä ja suunnitelmia. Päähenkilö on läsnä läheisneuvonpidossa. Kuka tahansa perheenjäsen, läheinen tai viranomainen voi tehdä aloitteen neuvonpidon koollekutsumisesta. Kuntien sosiaalityöntekijät antavat toimeksiannot läheisneuvonpitojen kutsumiseen.

Pohjois-Suomeen on koulutettu koollekutsujia sekä menetelmää käyttäviä työntekijöitä Länsi-Pohjan Harava, Posken Yhdessä voimistuen, Oulunkaaren SeutuVerso, Oulun seudun Lasse, Kuusamon Hoidosta kuntoutukseen, Nivala-Haapajärven Lapsen kanssa ja Raahen Läheisverkosto -hankkeiden toimesta. Kainuun maakunta on vahvistanut ammattilaisten osaamista täydennyskoulutuksella. Oikealla olevista linkeistä löytyvät tiedot Pohjois-Suomen alueella käytettävissä olevista koollekutsujista.

Tilaa läheisneuvonpito painamalla yllä olevaa "Tilaa läheisneuvonpito"-painiketta. Tilaus menee Kerttu Vesteriselle ja Kaisi Peltoniemelle. He keskustelevat tilauksesta koollekutsujien kanssa ja sopivat kuka tai ketkä ottavat tilauksen hoidettavakseen.

Kerttu Vesterinen
Sosiaalityöntekijä
Helsingin kaupunki
Kaisi Peltoniemi
Lastensuojelun erityisosaaja

Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen käyttäjätunnukset saat Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta Maria Martinilta tai Maarit Pirttijärveltä.