Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Sociopolis Yhteisötyön osaajia Lappiin

Yhteisötyön osaajia Lappiin

Sociopolis järjesti yhteisötyön koulutusta sosiaalialan työntekijöille ja korkeakoulujen opiskelijoille syksyllä 2016. Koulutuksen tavoitteena oli perehtyä yhteisöjen moninaisuuteen ja yhteisöjen toimintaan sekä yhteisötyön erityisyyteen.

Koulutuksessa oli kolme lähiopetuspäivää (24 h). Lähiopetuspäivien välinen työskentely tapahtui ryhmissä. Ryhmät työstivät koulutuksen aikana kuvauksen ja analyysin valitsemastaan yhteisöstä tai yhteisöllisestä kysymyksestä. Ryhmät valitsivat toimintatapansa itse. Viimeisellä lähiopetuspäivällä esiteltiin ryhmien tuotokset ja jaettiin oppimiskokemukset muiden käyttöön.

Opintokokonaisuuden suoritti yhteensä 31 henkilöä. Osa oli korkeakoulujen perusopiskelijoita, osa kentällä toimivia työntekijöitä ja osa molemmissa rooleissa. Osallistujat ovat arvioineet koulutusta webropol -kyselyyn vastaamalla (N=25). Palaute on koulutuksen sisällön ja opetuksen osalta hyvää, jopa erinomaista (esim. esitellyt käytäntö-caset lähiopetuspäivillä 4,5; ryhmien itsenäinen työskentely 4,42; luennot 4,12). Etäyhteyksien toimimattomuus (2,62) oli ehdottomasti kurssin ongelma ja heikkous.

    ”Kaiken kaikkiaan antoisa kurssi, en olisi ennakkoon arvannutkaan…en keksi mitään millä sitä voisi lisää kehittää”
    ”Opetus oli asiallista ja vaihtelevaa. Pidin kovasti. Viimeinen kurssi päivä oli myös todella antoisa, se oli ikään kuin katsaus missä mennään sosiaalisen työssä yhteiskunnassa…heikkoutena täytyy mainita etäyhteydet”

Opintokokonaisuuden suunnittelusta ja opetuksesta vastasivat lehtorit Päivi Muranen ja Voitto Kuosmanen Lapin ammattikorkeakoulusta sekä yliopistonlehtori Liisa Hokkanen ja yliopisto-opettaja Kirsi Päykkönen Lapin yliopistosta. Lisäksi koulutuksen suunnittelussa ja markkinoinnissa ovat olleet mukana Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen suunnittelijat Eija Savelius-Koski ja Nina Peronius.

Lisätietoa:

Yliopistonlehtori Liisa Hokkanen
liisa.hokkanen(at)ulapland.fi, 040 484 4242

Lehtori Päivi Muranen
paivi.muranen(at)lapinamk.fi, 050 3109347