Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet SenioriKaste Muitobálggis Lappi eanagottis – 10 lávkki: Alueellinen muistipolku saameksi julkaistu!

Muitobálggis Lappi eanagottis – 10 lávkki: Alueellinen muistipolku saameksi julkaistu!

SenioriKaste-hankkeessa laadittu Muistipolku Lapin maakunnassa – 10 askelta -käsikirja on käännetty saameksi. Saamelaisten palveluissa omakielisyys ja kulttuurinen ymmärrys korostuvat erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa, jossa käsiteltävät asiat ovat hyvin henkilökohtaisia ja vaikeasti kommunikoitavia. Sosiaalisissa ja terveydellisissä ongelmissa korostuu myös yksilön tarve tulla ymmärretyksi oman kulttuurinsa jäsenenä.

Alueellisen muistipolun tavoitteena on luoda yhtenäiset käytännöt eri toimijoille ja näin helpottaa muistioireisen henkilön ohjautumista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa asianmukaisiin tutkimuksiin sekä hoidon ja tuen piiriin. Kaikille muistisairaille tulisi tarjota samanlaiset mahdollisuudet saada palvelua riippumatta siitä missä kunnassa tai minkä sairaanhoitopiirin alueella hän asuu. Alueellisessa muistipolussa huomioidaan kunkin alueen erityispiirteet, kuitenkin niin, että pääperiaatteet ovat kaikille yhteiset.

Muitobálggis Lappi eanagottis – 10 lávkki Lappi eanagotti guovlulaš muitobálgá giehtagirji

Tietoa virtu.fi:stä