Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet PaKaste II ■ SaKaste Koulutus ja tiedontuotanto

Saamenkielen ja kulttuurin osaamisen vahvistaminen ja tiedontuotanto

Hankkeen aikana Saamelaisalueen koulutuskeskus järjesti kymmenen opintoviikon laajuisen Saamelaisten varhaiskasvatustyöntekijöiden monikulttuurisuuskoulutuksen, joka sisälsi teemoja monikielisen lapsen kasvatuksesta. Koulutus järjestettiin työntekijöille oppilaitoksen täydennyskoulutusresursseista ja SaKaste -hanke oli mukana opetussuunnitelman sisältöjen suunnittelussa.

Toinen Saamelaisalueen koulutuskeskuksen täydennyskoulutukseen kuuluva opetussuunnitelman tarkennus ja jäsentely tehtiin kymmenen opintoviikon laajuiseen Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan palveluhenkilöstön lisäkoulutukseen. Tämä koulutus sisältää saamelaistietoa, monikulttuurisuustietoa ja kulttuurisensitiivisyystietoutta. Koulutus ”korvamerkittiin” järjestettäväksi vuosittain oppilaitoksen täydennyskoulutustarjontaan.

Kolmas hankkeen ja oppilaitoksen yhteistyökuvio oli se, että sovittiin Saamelaisalueen koulutuskeskuksen lähihoitajakoulutuksesta vastaavan opettajan kanssa siitä, että SaKaste-hankkeen tuotokset tulevat oppimateriaaliksi sosiaali- ja terveysalan, sekä päivähoitoalan koulutukseen.

Hankkeen aikana keskusteltiin Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Giellagas-instituutin edustajien kanssa tutkimus- ja lopputyöaiheista.  

Tietoa virtu.fi:stä