Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutAjankohtaista

Julk.pvm.

16.3.2018

Ranualla on avattu Palveluohjaamo
Ranuan kunta on kehittänyt Palveluohjaamoa yhteistyössä LAPE-hankkeen kanssa. Ohjaamon kautta Ranuan kuntalaiset voivat saada ohjausta ja neuvontaa monikanavaisesti sosiaalipalveluihin liittyen. Yhteystiedot löytyvät sekä Virtu.fi-sivustolta että Ranuan kunnan nettisivuilta. Lue lisää »

4.12.2017

Kuvapuhelinpalveluiden osalta ensimmäiset palvelukortit on saatu valmiiksi ja julkaistua. Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevän perhetyön etätapaamisen palvelukortti on julkaistu, ja alustavat kokeilut asiakastyössä ovat rohkaisevia. Tämän lisäksi Rovaniemen kaupungin sosiaalipalvelukeskuksessa aikuissosiaalityön ohjaus- ja neuvontapalvelussa kuvapuhelinpalvelun pilotoinnin valmistelut ovat loppusuoralla.

Ranualla kuvapuhelinpalvelua pilotoidaan laajasti sosiaalitoimen palveluissa. Kuvapuhelinpalvelua kokeillaan sosiaalityöntekijöiden, perhetyöntekijöiden, koulukuraattorin sekä työllistämispalveluiden toimesta. Ensimmäiset käyttökokemukset perhetyön puolelta ovat hyviä.

Edellämainittujen lisäksi kuvapuhelinpalvelua aletaan kokeilemaan Simon kunnassa lapsiperheiden palveluiden palveluohjaajan toimessa sekä Inarin kunnan sosiaalitoimessa.

Palveluohjausta lähdetään kehittämään yhdessä Itä-Lapin kuntien sekä Ranuan ja Kittilän kunnan kanssa. Palveluohjauksen kehittämiseen haetaan lisää pilottikuntia.

22.8.2017

Palveluohjaukseen ja - neuvontaan liittyen kuvapuhelinpalveluiden pilotointi Rovaniemen sosiaalipalvelukeskuksessa ja Ranualla syksyllä 2017. Lue lisää »
Itä-Lapissa aloitetaan suunnittelu palveluohjauksen ja -neuvonnan seutukunnallisesta pilotoinnista talven 2017-2018 aikana.

Lisätietoa: kehittäjätyöntekijä Mikko Närhi