Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutAjankohtaista

8.6.2018

Sallassa otettu käyttöön sosiaalipalveluiden neuvonta- ja ohjauspalvelu
Palveluneuvonta tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kaikenikäisille sosiaalipalveluihin liittyen. Puheluihin ja kysymyksiin vastaavat Sallan kunnan sosiaalitoimen työntekijät. Palveluneuvontaan voivat ottaa yhteyttä asiakkaat ja viranomaiset.

8.6.2108

Palveluohjaus alkanut Kolarin kunnassa
Kolari otti perjantaina 8.6.2018 käyttöön perhe- ja sosiaalipalveluiden neuvontanumeron. Neuontapuhelimeen vastaavat Kolarin kunnan sosiaalityöntekijä, sosiaaliohjaaja, koulukuraattori ja perhetyöntekijä. Neuvontanumeron kautta on mahdollista ohjautua kunnan tuottamien palvelujen piiriin. Numero toimii myös linkkinä järjestöjen, seurakunnan tai yhdistysten tarjoamiin perhepalveluihin ja toimintaan. Yhteyttä voi ottaa myös Virtu-palvelun kautta.

24.5.2018

Kuvapuhelinpalvelua pilotoidaan Inarin sosiaali- ja mielenterveyspalveluissa
Inarin kunnan sosiaalipalvelut sekä mielenterveyspalvelut testaavat kuvapuhelinpalvelua uutena palvelukanavana asiakastyössä. Kuvapuhelinpalveluita kokeillaan psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan etävastaanottoina, sekä Inarin kunnan lastensuojelun ja kuntouttavan työtoiminnan kuvapuhelinpalveluna. Etätapaamisista sovitaan aina etukäteen työntekijän kanssa.
Lue lisää »

14.5.2018

Simossa on avattu sosiaalitoimen kuvapuhelinpalvelu
Simon sosiaalitoimessa on otettu käyttöön etäasiointimahdollisuus kuvapuhelinpalvelun kautta. Tätä kautta asiakas voi ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijöihin sekä sosiaaliohjaajiin. Palvelu on asiakkaalle maksuton.
Lue lisää »

9.4.2018

Lapsiperheiden palveluohjaus ja neuvonta on alkanut Kittilässä
Kittilässä on 9.4.2018 alkanut lapsiperheiden palveluohjaus ja neuvonta. Voit soittaa yhteen puhelinnumeroon tai jättää kysymyksen verkkoneuvontaan, kun tarvitset neuvoja ja tukea arjen pulmatilanteisiin. Saat tietoa lapsiperheiden sosiaalipalveluista, varhaiskasvatuksesta, koulusta, neuvolapalveluista, seurakunnan sekä järjestöjen palveluista. Palveluohjaukseen ja neuvontaan voivat ottaa yhteyttä sekä asiakkaat että viranomaiset. Palvelu on maksutonta ja vapaaehtoista.

16.3.2018

Ranualla on avattu Palveluohjaamo
Ranuan kunta on kehittänyt Palveluohjaamoa yhteistyössä LAPE-hankkeen kanssa. Ohjaamon kautta Ranuan kuntalaiset voivat saada ohjausta ja neuvontaa monikanavaisesti sosiaalipalveluihin liittyen. Yhteystiedot löytyvät sekä Virtu.fi-sivustolta että Ranuan kunnan nettisivuilta.
Lue lisää »

4.12.2017

Kuvapuhelinpalvelun pilotointi
Kuvapuhelinpalveluiden osalta ensimmäiset palvelukortit on saatu valmiiksi ja julkaistua. Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevän perhetyön etätapaamisen palvelukortti on julkaistu, ja alustavat kokeilut asiakastyössä ovat rohkaisevia. Tämän lisäksi Rovaniemen kaupungin sosiaalipalvelukeskuksessa aikuissosiaalityön ohjaus- ja neuvontapalvelussa kuvapuhelinpalvelun pilotoinnin valmistelut ovat loppusuoralla.

Ranualla kuvapuhelinpalvelua pilotoidaan laajasti sosiaalitoimen palveluissa. Kuvapuhelinpalvelua kokeillaan sosiaalityöntekijöiden, perhetyöntekijöiden, koulukuraattorin sekä työllistämispalveluiden toimesta. Ensimmäiset käyttökokemukset perhetyön puolelta ovat hyviä.

Edellämainittujen lisäksi kuvapuhelinpalvelua aletaan kokeilemaan Simon kunnassa lapsiperheiden palveluiden palveluohjaajan toimessa sekä Inarin kunnan sosiaalitoimessa.

Palveluohjausta lähdetään kehittämään yhdessä Itä-Lapin kuntien sekä Ranuan ja Kittilän kunnan kanssa. Palveluohjauksen kehittämiseen haetaan lisää pilottikuntia.

22.8.2017

Palveluohjaukseen ja - neuvontaan liittyen kuvapuhelinpalveluiden pilotointi Rovaniemen sosiaalipalvelukeskuksessa ja Ranualla syksyllä 2017. Lue lisää »
Itä-Lapissa aloitetaan suunnittelu palveluohjauksen ja -neuvonnan seutukunnallisesta pilotoinnista talven 2017-2018 aikana.

Tietoa virtu.fi:stä