Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet Kansa-koulu II Lapin valmentajaverkosto

Lapin valmentajaverkoston kuulumisia

Syksyn 2018 verkostopäivän ilmoittautuminen on avattu

Lapin kirjaamisvalmentajat kokoontuvat toivottavasti perinteiseksi muodostuvaan verkostopäivään Rovaniemelle perjantaina 16.11.2018. Paikka tarkentuu sen mukaan, paljonko osallistujia pääsee paikan päälle, etäyhteyttähän ei ikävä kyllä tassa tapaamisessa ole mahdollista käyttää. Ohjelmassa on ajankohtaisen tiedon ja yhteisen kehittämisen lisäksi asiaa sosiaalihuollon kirjausten käyttämisestä tutkimusaineistona sekä tutkijan näkökulmaa kirjaamisen haasteisiin. Sen puhuja varmistuu lokakuun aikana. Saamme myös kuulumisia valtakunnallisesta kärkihankkeesta Eksotesta ja kuulemme jo kirjaamisvalmentajien kesäpäivässä kovasti tykätyn puheenvuoron työyhteisön sopeutumisesta uuteen asiakastietojärjestelmään. Lopuksi pakataan reppuun jaksamista ja intoa tulevaan talveen.

Tutustu Lapin kirjaamisvalmentajien verkostopäivän ohjelmaan tästä. Suoraan ilmoittautumislinkkiin pääset myös tästä.


Syksyn 2018 Lapin valmentajaverkoston aikatauluja

Seuraavan kerran kokoonnumme verkostotapaamiseen skypellä perjantaina 14.9.2018 kello 14 - 15.30. Asialistalla kuulumiset sekä ajankohtaiset asiat ja suunnittelemme myös yhteistä verkostopäivää Rovaniemellä 16.11.2018. Jos 14.9. kutsu on hukassa, laita viestiä nina.peronius@poskelappi.fi.


Kevään 2018 aikana on kokoonnuttu skypen avulla jo kahdesti

Kirjaamisvalmentajaverkosto koetaan edelleen tarpeelliseksi myös Lapissa. Verkostotapaamisissa kuullaan uusimpia uutisia valtakunnallisesta sosiaalihuollon asiakirjahallinnon Kanta-palveluihin siirtymisestä mutta myös kuullaan naapurikuntien kokemuksia valmentamisesta.

Kunnissa odotellaan kovasti maakunnan ohjausta ja tukea Kanta-palveluihin liittymisen suhteen. Monessa kunnassa on jo lähdetty liikkeelle ja päivitetty tietosuojan omavalvontasuunitelmaa, tarkistettu, että myös sosiaalihuollon palveluyksiköt ovat merkittynä organisaatiorekisteriin ja saaneet OID-koodin ja kaikki sosiaalihuollon ammattilaiset ovat saaneet tai ainakin saamassa ammattihenkilöksi rekisteröitymisen Valviran Suosikki-rekisteriin. Lisäksi on tärkeää kartoittaa asiakirjoja ja miettiä, mikä kaikki muuttuu, kun siirrytään valtakunnallisesti yhtenäisiin palvelutehtäviin, asiakasprosesseihin ja asiakasasiakirjoihin.

Syksyn 2018 ensimmäinen verkostotapaaminen kutsutaan koolle elo-syyskuun vaihteen tienoilla. Tavoitteena on järjestää yksi kirjaamisvalmentajapäivä myös syksylle, ehkä joskus lokakuulla tavataan kaikkien kynnelle kykenevien kanssa ihan livenä!. Ajankohtaisia uutisia lisää Hankkeessa tapahtuu -osiossa.

Tietoa virtu.fi:stä