Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut

Navigation

Omat työkalutPääsivu Hankkeet DigiNepsy-klinikka Lapin digiNepsy-klinikka hankkeen tulevan syksyn toimintaa

Lapin digiNepsy-klinikka hankkeen tulevan syksyn toimintaa

Lapin nepsy-nuorten etävertaistukiryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 15-16. Ryhmä on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille, joilla on neuropsykiatria erityispiirteitä. Etätapaamisissa edetään ryhmälähtöisesti ja siellä voidaan käsitellä muun muassa etäkoulua, harrastuksia, kaverisuhteita ja rentoutumistaitoja. Etävertaistukiryhmä toteutetaan avoimena ryhmänä, eikä osallistuminen edellytä sitoutumista. Tämä auttaa takaamaan sen, että ryhmä pysyy helposti lähestyttävänä matalan kynnyksen toimintana. Liittymispyynnöt: Emmi Hallikainen (emmi.hallikainen@kolpene.fi) ja 040 5715999

Kittilän digiNepsy-torstai on kunnan ammattilaisille tarkoitettu ns. pienten pulmien Team-ympäristössä kokoontuva keskusteleva ja tukea tarjoava keskustelufoorumi, joka kokoontuu noin kolmen viikon välein klo 13.30–15.00. Ennalta sovitun ohjelman mukaisesti keskustellaan ja käsitellään yleisluotoisia pulmia ja asioita (=ei asiakkaan tunnistamismahdollisuutta), hakien tukea muilta ryhmässä olevilta. Kunnan toimijoiden lisäksi läsnä on Lapin digiNepsyn / Kolpeneen asiantuntijoita ja muita verkostotoimijoita. Tarvittaessa mukaan kutsutaan muita asiantuntijaedustajia.

Inarin ”pienten pulmien aamukahvit” kokoontuvat Teams-ympäristössä noin kerran kuussa. Aihe ja sisältö voidaan sopia etukäteen tai alussa käydään kierros, jossa voi nostaa pulmat esille tai toimivat ratkaisut – tarkoitus on yhdessä keskustellen jakaa huolta, tietoa, kokemusta, ratkaisuja ja onnistumisia. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on edistää ja vahvistaa kunnan sisäistä verkostoitumista. Kunnan toimijoiden lisäksi läsnä on Lapin digiNepsyn / Kolpeneen asiantuntija ja mahdollisesti muita verkostotoimijoita.

Hankkeella on käynnissä kuntapilotti: ”Osatyökyisen tuki –pilotti yhdessä Kemijärven kaupungin ja Saura-säätiön kanssa. Pilotissa muun muassa päivitetään ja digitalisoidaan vuonna 2008 ilmestynyt Aslak Rantakokon ja Hannele Repolan toimittama (2008) Työnhaun työkirja autismin kirjon henkilöille. Työkirjan päivittämisessä ja digitalisoinnissa on mukana myös Autismiliitto, joka tuottaa autismikirjoon liittyvää tietosisältöä uuteen versioon. Työnhaun työkirjan päivittäminen ja digitalisointityö on käynnistynyt kesäkuussa 2020.

Lisäksi käynnissä on ”Nuoren interaktiivinen –pilotti” yhdessä Ranuan kunnan kanssa. Pilotissa kokeillaan arkityössä erilaisia tukimuotoja nepsy-nuoren opiskelupolun ja itsenäistymisen onnistumiseksi yhteistyössä hankkeen kehittämillä digitaalisilla palveluilla. Näitä palveluita ovat esimerkiksi nepsy-passin pilotointi, viikkolukujärjestys, tavoiteportaat, työnhaun työkirja ja chek-listat. Myös hankkeessa kehitteillä olevat interaktiiviset palvelut – ”Tehtävän aloittamisen tuki –video” ja ”Toiminnanohjauksen ja tarkaavaisuuden tuki-selfhelp-opas” ovat pilotissa hyödynnettävissä olevia toimintoja. Hanke on ottamassa käyttöönsä nepsy-chatin syyskuun aikana. Chat on kaikille tarkoitettu matalan kynnyksen palvelu. Aukiolopäivistä ja kellonajoista tiedotetaan myöhemmin.

Tietoa virtu.fi:stä